Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα
Συστατικά
- 400 γρ καθαρισμένη και ψημένη μελιτζάνα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ ξύδι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 20 γρ καρύδια
- 1-2 κ.σ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1 Πλένεις τις μελιτζάνες, τις τρυπάς με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήνεις στο γκάζι ή στα κάρβουνα για 20 λεπτά περίπου. Προσοχή!!! Είναι πολύ σημαντικό να ψηθεί η μελιτζάνα στο γκάζι για να πάρει την καπνιστή γεύση που την κάνει ακαταμάχητη!!!Χρησιμοποίησε το γκαζάκι της κουζίνας αν δεν έχεις ψησταριά με κάρβουνα ή υγράεριο
2 Στη συνέχεια, τις καθαρίζεις, και με 2 μαχαίρια τις κόβεις σε όσο χοντρά κομμάτια προτιμάς
3 Προσθέτεις αλάτι, λεμόνι, ξύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, τομάτες, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, δυόσμο,μαϊντανό, ελιές, καρύδια και ό,τι άλλο θέλεις
4 Καλύπτεις με μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 2 ώρες