Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα

Συστατικά

  • 400 γρ καθαρισμένη και ψημένη μελιτζάνα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ ξύδι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 20 γρ καρύδια
  • 1-2 κ.σ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1 Πλένεις τις μελιτζάνες, τις τρυπάς με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και ψήνεις στο γκάζι ή στα κάρβουνα για 20 λεπτά περίπου. Προσοχή!!! Είναι πολύ σημαντικό να ψηθεί η μελιτζάνα στο γκάζι για να πάρει την καπνιστή γεύση που την κάνει ακαταμάχητη!!!Χρησιμοποίησε το γκαζάκι της κουζίνας αν δεν έχεις ψησταριά με κάρβουνα ή υγράεριο
2 Στη συνέχεια, τις καθαρίζεις, και με 2 μαχαίρια τις κόβεις σε όσο χοντρά κομμάτια προτιμάς
3 Προσθέτεις αλάτι, λεμόνι, ξύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, τομάτες, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, δυόσμο,μαϊντανό, ελιές, καρύδια και ό,τι άλλο θέλεις
4 Καλύπτεις με μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 2 ώρες
Προηγούμενο άρθροΦρέσκα Φασολάκια στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός απορροφητήρα: Έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσετε τα λίπη από τα φίλτρα