Από τη Νανά Γκαμπουρά, executive chef ξενοδοχείου «Αθηνά» στα Σέρβια Κοζάνης

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο κρούστας

500 γρ. γαριδες αποφλοιωμένες

1 κιλό μύδια φρέσκα μόνο την ψίχα

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

200 γρ. ρύζι μπασμάτι

1 ντομάτα κομμένη σε κύβους

2 στήμονες κρόκο Κοζάνης

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

μαυροσούσαμο

λιγο σησαμέλαιο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ρύζι. 
  • Συμπληρώνουμε 3 ποτήρια ζεστό νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μεπασμένη κατσαρόλα.
  • Στο τηγάνι με τις πιπεριές ρίχνουμε τα μύδια και τις γαριδες να αχνιστούν ελαφρά.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την ντομάτα.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά. Στο τέλος ρίχνουμε και το ρύζι με τον κρόκο Κοζάνης. 
  • Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για λίγο σκεπασμένο το τηγάνι.
Προηγούμενο άρθροΤα κόκκινα Βελουδένια cookies….για το πασχαλινό τραπέζι
Επόμενο άρθροHummus με ταχίνι…