Ζουμερά καραμελωμένα μήλα, τραγανά καρύδια και άρωμα κανέλας με την αναμεμειγμένο με την αφράτη γεύση της σαντιγί!

Καραμελωμένα μήλα με καρύδι και σαντιγί

Συστατικά:

5 μήλα
1 λεμόνι
300 γραμμάρια ζάχαρης
800 ml νερού
1 ζάχαρη βανίλιας
χυμός 1 λεμονιού
150 γρ. Καρύδια
1 κγ κανέλα
1 σαντιγί βανίλιας
120 ml γάλα
κεράσια

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε και τους πυρήνες του Μήλου.
Με μία φέτα λεμονιού περνάμε τα καθαρισμένα μήλα απ έξω για να μην μαυρίσουν.
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη να καραμελώσει.
Μόλις είναι έτοιμη η καραμέλα προσθέτουμε το νερό, βανίλια, χυμό λεμονιού και βάζουμε τα
μήλα να βράσουν για 5 λεπτά σκεπασμένα.


Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε ένα πυρέξ και τα περιχύνουμε με κουτάλα με σιρόπι από την κατσαρόλα ένα ένα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε και 3 κουτάλες μέσα στο τριμμένο καρύδι με κανέλα και ανακατεύουμε να γίνει σαν υγρή άμμος και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε σε σκόνη την σαντιγί βανίλια , γάλα, και χτυπάμε να γίνει η σαντιγί.
Ρίχνουμε μία κουταλιά σαντιγί μέσα στο καρύδι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα μήλα.
Στην συνέχεια γεμίζουμε την σακούλα με σαντιγί και την απλώνουμε πάνω από τα μήλα

και στο τέλος βάζουμε και το κερασακι

Δείτε το κανάλι της συνταγής εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΜακαρονόπιτα με φέτα και χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΤα πιο τραγανα στριφτά τυροπιτάκια