Καρυδάτα με σοκολάτα

Η συγγραφέας για τα καρυδάτα με σοκολάτα είναι μία πολυ καλή μου φίλη που μας την έδωσε και την ευχαριστώ ειλικρινά 💓 για μια απίστευτα καλή συνταγή 💓 βγήκε πολύ νόστιμη 😋
Ας την μαγειρέψουμε λοιπόν..

Συστατικά…..

100 γραμμάρια ασπράδια (3 αυγά)
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
πρέζα αλάτι
20 γραμμάρια κορν φλαουερ
70 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια
50 γραμμάρια σοκολάτας ψιλοκομμένη

Εκτέλεση


Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, χτυπάμε μέχρι να ροδίσουν (10 λεπτά), στο τέλος προσθέτουμε το κορν φλαουερ να ανακατευτούν, προσθέτουμε τα καρύδια και την ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε ελαφρά με
μια σπάτουλα (όχι πολύ!!!)

Απλώνουμε με μια κουταλιά της σούπας σε ταψί στρωμένο με χαρτσί ψησίματος.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία 150 βαθμών για 30 λεπτά

Καρυδάτα με σοκολάτα

Νόστιμα 😋 Σίγουρα θα πετύχει!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Καρυδάτα με γέμιση σοκολάτας

Καρυδάτα με γέμιση σοκολάτας

Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμα Καρυδάτα με γέμιση σοκολάτας που θα λατρέψεις! Τέλεια ιδέα για ατομικά γλυκάκια για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου!

Συστατικά

Για τα μπισκότα
250 γρ τηγανητά αλεσμένα καρύδια
200 γρ ζάχαρη άχνη
35 γρ κακάο
35 γρ μέλι
2 ασπράδια αυγών

Για τη γκανάζ
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
70 γρ κρέμα γάλακτος

Παρασκευή

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα καρύδια, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε
απαλά με την μαρέγκα. (Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μαρέγκα.)
//Για μένα, το μείγμα ήταν πολύ σφιχτό οπότε πρόσθεσα λίγο ακόμα μαρεγκα//

2. Βάλτε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και, με ένα μεγάλο εξάρτημα με αστέρι, σχηματιστε τα μπισκότα σε ένα ταψι στρωμένο με χαρτί
ψησίματος, διαμέτρου περίπου 2 έως 3 εκ.
Εάν δεν έχετε σακουλα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιήστε πλαστικές σακούλες κατάψυξης κ.λπ.
3. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Αφήστε να κρυώσουν.

Καρυδάτα με σοκολάτα

4. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει σχεδόν βράση και την περιχύνουμε με την ψιλοκομμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι
να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αφήστε να κρυώσει και ενώστε δύο μπισκότα βάζοντας λιγη σοκολάτα στο κεντρο του ενός μπισκότου.

ΠΗΓΗМагдалина Шершун
Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Ρεβανί με 3 είδη Σοκολάτας!
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας εύκολη και μπορεί να γίνει και Κέτο