Καρυδωτά Μπισκότα

Λατρεύω τα καρύδια και δοκίμασα πολλές συνταγές πριν βρω τη δική μου
Τα καρύδια είναι μοναδικα στη γεύση, ελαφρώς μασώμενοι εσωτερικά και τραγανοί εξωτερικά

Υλικά για 1 δόση (6-8 μπισκότα)

1 ασπράδι
50 γρ μαύρη ζάχαρη + 1 κουταλιά της σούπας (για τα καρύδια)
80 γρ καρύδια

Παρασκευή

Τρίβουμε τη ζάχαρη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει άχνη ζάχαρη.
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα καρύδια με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Η ζάχαρη χρησιμοποιείται για να μην κολλήσουν τα καρύδια μεταξύ τους.
Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα μίξερ σε μπεν μαρι μέχρι να γίνουν σφιχτά.
Πώς το έκανα αυτό; Έβαλα μια βαθιά κατσαρόλα με νερό στη σόμπα και άναψα 7 στους 9 βαθμούς. Βάζω τα ασπράδια σε ένα μεταλλικό μπολ και βάζω το μπολ στο νερό. Χτυπάω με το μίξερ μέχρι να κάνουν σκληρές μύτες.

Στα ασπράδια προστίθεται ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ. Το μπολ είναι ακόμα σε μπεν μαρι!
Προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε με ένα μίξερ. Το μπολ είναι ακόμα σε μπεν μαρι!
Με μια κουτάλα παγωτού ρίχνουμε τη ζύμη σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Τα γλυκά απλώνουμε πολύ, γι’ αυτό βάλτε λίγο στη σέσουλα, περίπου στο μέγεθος ενος καρυδιου. Αφήστε κενό ανάμεσα στα γλυκά.
Ψήνουμε στους 180 C χωρίς αέρα για 14-15 λεπτά.

Καλή διασκέδαση ☀️☀️☀️
Η δόση περιγράφεται με 1 ασπραδι ανά αναλογία. Σπάνια φτιάχνω μόνο μία δόση γιατί τελειώνουν πολύ γρήγορα
Τις περισσότερες φορές την φτιάχνω με 2 ή 3 ασπραδια. Αυτός είναι ο λόγος που στην περιγραφή της συνταγής χρησιμοποιώ “ασπραδια” στον πληθυντικό 🙂 Ακούγεται πολύ μοναχικό να χτυπήσεις ένα ασπραδι με το μίξερ “

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΗ Χριστουγεννιάτικη Γεμιστή Γαλοπούλα
Επόμενο άρθροΜελιτζανοσαλάτα και ψητές πιπεριές