Καρυδόπιτα με Κρέμα και καρύδα

Υλικά

3 αυγά
Μισό ποτήρι ζάχαρη
Μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
1 ποτήρι θρυμματισμένα καρύδια
1 ποτήρι καρύδας
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Για κρέμα
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι κορν φλάουερ
Μισό ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 συσκευασία σαντιγί

Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
1,5 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε το σιρόπι γιατί το σιρόπι θα πρέπει να ναι κρύο όταν το ρίξουμε πάνω στο κέικ μας.
Ρίξτε το νερό και τη ζάχαρη σ μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε το μάτι και βράστε για άλλα 15 λεπτά.
Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε καλά τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Προσθέστε τα άλλα συστατικά και ανακατέψτε.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρέξ μεγάλο τετράγωνο. Το στρώνουμε καλά στον πάτο του πυρέξ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.

Μόλις βγει από το φούρνο, ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω του και αφήστε το να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, το κορν φλάουερ τη ζάχαρη τη βανίλια και ζεσταίνετε μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αφαιρείτε απ τη φωτιά.
Προσθέστε την σαντιγί σε σκόνη και χτυπήστε με ένα μίξερ για 5 λεπτά.
Ρίξτε την κρέμα πάνω από το κέικ που το έχετε ποτίσει με το δροσερό σιρόπι.
Πασπαλίστε άφθονη καρύδα πάνω του και πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι.
Αφήστε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρετε.
Ένα υπέροχο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Προηγούμενο άρθροΚανταΐφι Πουτίγκα…Ένα γλυκό για τις γιορτές
Επόμενο άρθροΡαβανί με γιαούρτι