Καρυδόπιτα με Πουτίγκα

Υλικά

γ̳ι̳α̳ ̳τ̳η̳ν̳ ̳κ̳α̳ρ̳υ̳δ̳ό̳π̳ι̳τ̳α̳
7 αυγά
7 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
1 μπέικιν
4 κ.σ. αλεύρι
3 κ.σ. σιμιγδάλι
1 βανίλια
1 κούπα καρύδια

γ̳ι̳α̳ ̳τ̳ο̳ ̳σ̳ι̳ρ̳ό̳π̳ι̳
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 βανίλια
λίγο λεμόνι

γ̳ι̳α̳ ̳τ̳η̳ν̳ ̳κ̳ρ̳έ̳μ̳α̳
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου γιώτης
1200 γρ. γάλα
10 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας την καρυδόπιτα χτυπώντας τα ασπράδια πολύ καλά να γίνουν αφράτη μαρέγκα.
Μετά χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Τα αναμειγνύουμε σιγά-σιγά και ταυτόχρονα ρίχνουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα καρύδια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 οπερίπου λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 3 λεπτά.
Όταν κρυώσει η καρυδόπιτα σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι.

Για την κρέμα, διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου με λίγο από το γάλα σε ένα σκεύος.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και όταν πάρει βράση προσθέτουμε το άνθος.
Ανακατεύουμε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για λίγη ώρα και έτοιμη!!!

ΠΗΓΗ: Basw.st

Προηγούμενο άρθροΤουρτα Τριπλή Απόλαυση
Επόμενο άρθροΧωριάτικη Χορτόπιτα με σπιτικό φύλλο