Μερικά πράγματα που μου αρέσουν σε αυτό το γλυκό:

  • Η απλότητα: Χρησιμοποιούνται μόνο μερικά υλικά, τα οποία είναι εύκολα διαθέσιμα στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό σαβαγιαρ ή μπισκότο για τη βάση, ή να προσθέσετε άλλα φρούτα στο ζελέ, όπως φράουλες ή ανανά.
  • Η γεύση: Η κρέμα μπανάνας και το ζελέ πορτοκαλιού συνδυάζονται τέλεια για να δημιουργήσουν ένα απολαυστικό και δροσιστικό γλυκό.

Υλικά

Κρέμα μπανάνας:
– 2-3 μεγάλες μπανάνες (600 γρ. αποφλοιωμένες μπανάνες)
– 50 ml. χυμός πορτοκάλι
– 70 γρ. ζάχαρη
– 80 γρ. σοκολάτα
– 15 γρ. κακάο
– 5 γρ. ζελατίνη
– 40 ml. κρύο νερό
* Ζελέ:
– 250 ml. χυμός πορτοκάλι
– 1 κουταλιά μέλι
– 5 γρ. ζελατίνη
– 6-8 σαβουαγιάρ ανάλογα τη φόρμα
* Χυμός φρούτων για τα μπισκότα η γάλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες.Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις πολτοποιούμε με τη ράβδο.

Ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη σε ένα μπολάκι το ρίχνουμε στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.


Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά.


Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.


Διαλύουμε τη ζελατίνη στο νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
‘Οταν περάσουν τα 10 λεπτά βάζουμε το μπολάκι με τη ζελατίνη σε ένα κατσαρολάκι το οποίο έχει μέσα ζεστό νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί να λιώσει.


Χτυπάμε με το μίξερ λίγο την κρέμα της μπανάνας προσθέτουμε την ζελατίνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.


Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στον χυμό να μαλακώσουν και τα στρώνουμε σε μικρή φόρμα του κέικ μακρόστενη στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Καλύπτουμε τον πάτο με τα σαβουαγιάρ και ρίχνουμε την κρέμα της μπανάνας.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 50 ml χυμό πορτοκαλιού ανακατεύουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό σε ένα κατσαρολάκι και τον βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί όχι να βράσει.

Σ’αυτό το σημείο προσθέτουμε το μέλι και τη ζελατίνη στο ζεστό χυμό και ανακατεύουμε να διαλυθούν πολύ καλά.

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στη φόρμα πάνω από την κρέμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.


Ξεφορμάρουμε προσεκτικά με τη σπάτουλα τα πλαϊνά και βγάζουμε το γλυκό μας με το χαρτί προσεκτικά.


Το γλυκό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!!!!!!
Ελαφρύ και πολύ δροσιστικό!!!

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖεστά φρέσκα κουλούρια
Επόμενο άρθροΔείτε πως θα φτιάξετε τις καλύτερες Ζαμπονοτυρόπιτες