Μαύρη Τούρτα Σοκολάτας

Μαύρη Τούρτα Σοκολάτας με κακάο και μαύρη σοκολάτα. Μία τούρτα που συνδυάζει υφές και γεύσεις μοναδικά και έχει γίνει συνώνυμο της γευστικής απόλαυσης

Υλικά

Βάση:

7 αυγά
14 κουταλιές της σούπας καρύδια ή φουντούκια
7 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές κακάο
3 κουταλιές αλεσμένα μπισκότα
40 γρ σοκολάτα
1 κουταλιά της σούπας λάδι

Γεμιση:
4 αυγά (μεσαίου μεγέθους)
200 γρ ζάχαρη
100 γρ μαύρη σοκολάτα

Παρασκευή

1. Χτυπάμε 7 ασπράδια σε μαρεγκα, μετά προσθέτουμε 7 κουταλιές ζάχαρη, 7 κρόκους και ανακατεύουμε απαλά τα υπόλοιπα υλικά: καρύδια, κακάο, αλεσμένα μπισκότα, μια κουταλιά λάδι και λιωμένη ή τριμμένη σοκολάτα με μια σπάτουλα.
Σκεπάζουμε το ταψί με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να μπει μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει
στεγνή. Αφαιρούμε το χαρτί και αφήνουμε την βάση να κρυώσει. Χωρίζουμε την κρυα βάση σε 2 με 3 μέρη με ένα κορδόνι ή ένα μακρύ, λεπτό μαχαίρι,
ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας. (Έψησα σε φόρμα 24 εκ. και το χώρισα σε 2 μέρη)

2. Χτυπάτε τα αυγά με μίξερ και 200 γρ ζάχαρη σε κατσαρόλα με πιο χοντρό πάτο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν με συνεχές ανακάτεμα (αντί για ατμό) Προσθέτω μαργαρίνη (125 γρ μαργαρίνη και 125 γρ βούτυρο που χρησιμοποιώ πολύ συχνά ή απλώς βούτυρο) και 100 γραμμάρια
σοκολάτας για ανακάτεμα. Η μάζα θα είναι λίγο πιο αραιή λόγω της λιωμένης μαργαρίνης, αλλά θα πήξει όμορφα όταν κρυώσει. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα όσο κρυώνει.

Η 2η παραλλαγή είναι – χτυπάμε τη μαργαρίνη με το μίξερ και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την κρύα γέμιση και μετά θα είναι λίγο πιο βελούδινη. (Έφτιαξα την 1η παραλλαγή)

Γεμίζουμε το κέικ με γέμιση, καλύπτουμε με γλάσο ή διακοσμούμε με σαντιγί. Στολίσα με την υπόλοιπη σοκολάτα, έλιωσα 60 γρ με 1 κουταλιά μαργαρίνη και την πασπάλισα με μια σύριγγα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει και να περάσουν οι γεύσεις και μετά απολαμβάνουμε.

ΠΗΓΗ: Coolinarika

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Σοκολάτας…

Για την εύκολη τούρτα σοκολάτας θα χρειαστείτε

Υλικά για το παντεσπάνι
• 200 γρ. + επιπλέον για άλειμμα ταψιών ‏βούτυρο
• 2 φλ. τσαγιού ‏αλεύρι μαλακό
• 3 κ.σ. ‏ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
• 1/2 φλ. τσαγιού ‏καστανή ζάχαρη
• 3/4 φλ. τσαγιού ‏κακάο σε σκόνη
• 1 κ.γ. ‏σόδα μαγειρική
• 1 κ.γ. ‏αλάτι
• 2 αυγα
• 1/2 φλ. τσαγιού ‏ξινή κρέμα ή κρέμα γάλακτος πλήρης
• 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
• φιλε αμυγδαλου για το γαρνιρισμα

Υλικά για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα

• 670 γρ. ‏μαύρη κουβερτούρα ημίγλυκη, κομμένη σε κομμάτια
• 300 γρ. ‏βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι
1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

2 Βουτυρώνετε 2 ταψάκια (μιας χρήσης) με διάμετρο βάσης 22 εκ. περίπου και τα στρώνετε με χαρτί ψησίματος.

3 Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και 1 ποτήρι νερό και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάσει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 1-2 λ.

4 Στη συνέχεια το ρίχνετε σταδιακά στο μπολ με τα ξηρά συστατικά, χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μετά, προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος προσθέτετε τη ξινή κρέμα και τη βανίλια και χτυπάτε, πάντα στη χαμηλότερη ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5 Ρίχνετε το μείγμα, ισομερώς, στα δύο ταψάκια, ισιώνετε την επιφάνειά τους και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λ. Ελέγχετε αν είναι έτοιμα με μια οδοντογλυφίδα την οποία όταν βυθίσετε στο κέντρο τους αυτή βγει στεγνή και καθαρή. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη για 20 λ να κρυώσουν. Μέχρι να κρυώσουν φτιάχνετε τη βουτυρόκρεμα.

Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα
6 Λιώνετε τα κομμάτια κουβερτούρας σε μπεν μαρί, (ή στο φούρνο μικροκυμάτων αν είστε εξοικειωμένοι). Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη.

7 Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.

8 Ρίχνετε βροχηδόν τη λιωμένη σοκολάτα στο βούτυρο, συνεχίζοντας διαρκώς το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και έχετε μια αφράτη, σοκολατένια κρέμα.
Για τη συναρμολόγηση
9 Τοποθετείτε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα σερβιρίσματος.

10 Στρώνετε από πάνω τα 3/4 της σοκολατένιας βουτυρόκρεμας και καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι.
11 Αλείφετε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα πάνω από το παντεσπάνι και πασπαλίζετε με το αμύγδαλο φιλέ.
12 Βάζετε τη τούρτα σας στο ψυγείο και την αφήνετε για 5-6 περίπου ώρες. Μετά τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

*** ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ***

Προηγούμενο άρθροΤηγανητοί Κολοκυθοκεφτέδες!!!!!
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο Παγωτό Σοκολάτα