Καστανόπιτα

Υλικά για μια φόρμα για κέικ 26 εκ

Αλεύρι απο κάστανο 350 γρ κοσκινισμένο
λάδι 8 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ζάχαρη 50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
σταφίδες 100 γρ σταφίδες σουλτανίνα
κουκουνάρι 100 γρ κουκουνάρι
νερό 400 γρ κρύο νερό
δεντρολίβανο 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
αλάτι 1 πρέζα αλάτι
Καρύδι για διακόσμηση

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζετε το δεντρολίβανο στο λάδι για να το αρωματίσετε το οποίο πρέπει να ζεσταθεί ελαφρώς σε μια κατσαρόλα και να αφεθεί να φουσκώσει για λίγα λεπτά.
Βάλτε τις σταφίδες και μουλιάστε τις σε ένα ποτήρι ζεστό νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι από κάστανο που έχουμε κοσκινίσει και προσθέτουμε το κρύο νερό μέχρι να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές και χωρίς σβόλους μείγμα.
Προσθέστε το καυτό αρωματισμένο λάδι (αφήνοντας στην άκρη λίγη ποσότητα), τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.

Ανακατεύουμε τα πάντα και προσθέτουμε 70 γρ κουκουνάρι και 70 γρ σταφίδες, προηγουμένως μουλιασμένες και καλά στυμμένες.
Πάρτε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 26 εκ. αλείψτε το με το αρωματισμένο λάδι και ρίξτε από πάνω το μείγμα καστανου.
Το πάχος του δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1 cm σε ύψος.
Ραντίζουμε το μείγμα με το υπόλοιπο λάδι και με το δεντρολίβανο, τις σταφίδες που περίσσεψαν και το κουκουνάρι και το καρύδι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° και ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.
Η καστανόπιτα είναι έτοιμη όταν σχηματιστεί μια ελαφριά κρούστα στις άκρες του ταψιού.

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο λουκάνικο πατάτας είναι τρελά νόστιμο…o καλύτερος μεζές που δεν θα το πιστεύτε
Επόμενο άρθροΦιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες “Φαγητό Έκπληξη”