Κεμπάπ αρνιού

Υλικά

1100 gr κιμά αρνιού
2 κρεμμύδια,
3 σκελίδες σκόρδο,
1 χούφτα φρέσκο ​​κόλιανδρο και
μαϊντανό και δυόσμο,
3 άσπρες φέτες ψωμιού
αρκετό αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
5-6 ντοματίνια.

Συνοδευτικό διαφορα λαχανικά (ντοματινια, αγγουρι, κρεμμύδι, τουρσι )

Εκτέλεση

Bάζετε στο Μπλεντερ τροφίμων το κιμά για να γίνει πιο απαλός και λείος, μετά ψιλοκοβουμε μεσα στο μπλεντερ, κρεμμύδια, σκόρδο, ​κόλιανδρο και μαϊντανό και δυόσμο, φέτες ψωμιού (το λευκό ψωμί επιτρέπει στα κεμπάπ να είναι πιο μαλακό πιο αφράτο και δένει το μείγμα),
μετά χτυπάμε να γίνουν σαν πάστα, προσθέτουμε αρκετό αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τα ανακατεύουμε με τον κιμά και αφού τα ανακατέψουμε όλα, τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Έπειτα προθερμάνετε το φούρνο σε μέτρια φωτιά στους 160 βαθμούς, βάλτε στο ταψί του φούρνου λίγο λάδι μαγειρέματος, φτιάξτε τα κεμπάπ σας με τον κανονικό τρόπο πάνω σε ξυλακια και τα βγαζουμε απο τα ξυλάκια και τα βάζουμε στο ταψί.
Βάζουμε στο φούρνο για 40 λεπτά. Τα ντοματίνια βάλτε τα τελευταία 20 λεπτά από το χρόνο που ψήνονται τα κεμπάπ. Έψησα επίσης στη σχάρα λίγες γλυκές πιπεριές και ντοματίνια.
Επίσης για τα λαχανικά βάλτε ό,τι έχετε διαθέσιμο και λίγο ελαιόλαδο και αλάτι
Έψησα επίσης ψωμί, και έφτιαξα και τζατζίκι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣκορδόψωμο με τυρί σε γαλλική μπακέτα
Επόμενο άρθροΠλιγουροκεφτέδες φούρνου…είναι πεντανόστιμοι