Κέικ με μία μεταξένια κρέμα

Συστατικά

225 γραμμάρια αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε 8 κομμάτια και μαλακό
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι / 125 ml γάλακτος πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
1 3/4 φλιτζάνια / 265g απλό αλεύρι (αλεύρι για όλες τις χρήσεις) (Σημείωση 1)
2 κουταλιές της σούπας μπεικιν παουντερ
1 1/2 φλιτζάνια / 330g ζάχαρη άχνη / ή ψιλη ζάχαρη
3/4 κγ αλάτι

Για την κρέμα

140g βούτυρο, μαλακό
280g ζάχαρη άχνη
1-2 κουταλιές της σούπας γάλα
¼ κούπας εκχύλισμα βανίλιας
Για Γευση πορτοκαλί
1 μεγάλο πορτοκάλι, ξυσμα και 2 κουταλιές της σούπας χυμό

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Βάλτε το ράφι στη μέση του φούρνου.
Βουτυρώστε δύο ταψάκια για κέικ και στη συνέχεια στρώστε  με ένα χαρτί ψησίματος.
Τοποθετήστε τα υγρά συστατικά σε ένα μπολ και χτυπήστε για να τα συνδυάσετε.
Τοποθετήστε τα ξηρά συστατικά σε ένα άλλο μπολ και χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός στην ταχύτητα 1
για γρήγορο χτύπημα.
Προσθέστε το 1/3 του βουτύρου, στη συνέχεια βάλτε το μίξερ στο βούτυρο και αναμίξτε
χρησιμοποιώντας την ταχύτητα 1.

Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί λίγο, επιταχύνετε μέχρι το 5 και χτυπήστε για 10 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε ένα άλλο 1/3 του βουτύρου στη συνέχεια και επαναλάβετε, στη συνέχεια προσθέστε
το υπόλοιπο βούτυρο και επαναλάβετε ξανά. Θα πρέπει να μοιάζει με υγρή άμμο.
Προσθέστε μέσα στο μπολ το μισό του υγρού μείγματος, χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέστε το υπόλοιπο υγρό μείγμα, στη συνέχεια χτυπήστε με μεσαία ταχύτητα μέχρι να
γίνει το μείγμα σχεδόν τελείως λείο.
Χωρίστε το μείγμα στις φόρμες και ισιώστε την επιφάνεια, και ψήστε για 25 λεπτά.
Μία οδοντογλιφίδα που εισάγεται στη μέση πρέπει να βγαίνει καθαρή.
Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το κέικ από το ταψάκι.
Απλώστε την κρέμα πάνω σε κάθε φέτα του κέικ και βάλτε την μία πάνω στην άλλη, και με ένα
μαχαίρι ισιώστε τα πλαϊνά εάν ξεχειλίσει.

Για την κρέμα

Χτυπήστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε την μισή ζάχαρη άχνη και
χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και μια κουταλιά της σούπας γάλα και εκχύλισμα βανίλιας και
χτυπήστε το μείγμα μέχρι να πάρει μία κρεμώδη και λεία υφή. Χτυπάτε το υπόλοιπο γάλα, εάν είναι
απαραίτητο, για να αραιώσει το μείγμα εάν είναι πολύ σφιχτό.
Για την παραλλαγή με γεύση πορτοκαλιού , παραλείψτε το γάλα και τη βανίλια από τη βασική συνταγή.
Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό μέχρι να συνδυαστεί πλήρως.

Καλή Επιτυχία

 

ΠΗΓΗ: recpiesfood.com

Προηγούμενο άρθροΠλούσια Ρεβυθάδα: Ο Θησαυρός της Ελληνικής Κουζίνας
Επόμενο άρθροΓλυκό με Μπανάνα – Σοκολάτα-Μπισκότα