Υλικά

1 & 1/2 φρέσκο γάλα,
200γρ σιμιγδάλι,
400γρ ζάχαρη
4 αυγά,
1 βανιλετα
50 γρ βούτυρο

φύλλο κανταΐφι 500 γρ
βούτυρο 250 γρ

Για το σιρόπι
750 γρ ζάχαρη,
600 γρ νερό,
φλούδα από λεμόνι,
1 κουτάλι την σούπας χυμό λεμονιού,
1 βανιλετα
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα, σιμιγδάλι, ζάχαρη το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα ,αυγά,βανιλετα, πασπαλιζουμαι από πάνω 50 γρ βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει μόνο του δεν το ανακατεύουμε για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα μας..

Αφήνουμε στην άκρη περίπου μισή ώρα να γίνει χλιαρή..
Παίρνουμε ένα φύλλο κανταΐφι 500 γρ και ένα βούτυρο 250 γρ και ένα ταψί 30 εκ …
Ξενουμε καλά το φύλλο μας βάζουμε κάτω πάνω και πλάγια στο ταψί μας βουτυρονουμε, ανακατεύουμε καλά την κρέμα μας και την στρώνουμε στην μέση .. ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω εστία για 50 λεπτά περίπου..

Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, νερό, φλούδα από λεμόνι,ένα κουτάλι την σούπας χυμό λεμονιού,βανιλετα και
βράζουμε για 5 λεπτά, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ..
Σιροπιαζουμε χλιαρό γλυκό χλιαρό σιρόπι…

καλό βράδυ σε όλη την παρέα!!!!❤️🥰😘

H συνταγή είναι της Τσαμπικα Σεβδαλακη