Κέικ Ανάμεικτο

Υλικά

4-5 αυγά / εξαρτάται από το μέγεθος /,
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη,
1 κούπα γιαούρτι,
1/2 κουπα λάδι,
χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα,
βανίλια,
2 και 1/2 κούπα αλεύρι
1 φακ μπεικιν παουντερ κοσκινισμένο μαζί με το αλεύρι,
κακάο για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας κοφτά· σκοπός μας είναι να μη σβολιάσει η ζύμη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Τώρα χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Στο πρώτο προσθέτουμε την αρωματική βανίλια και στη δεύτερη τη σκόνη του κακάο. Ανακατεύουμε διαδοχικά και τα δύο κομμάτια και στη συνέχεια βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι το σκεύος που μέσα του θα ψηθεί.
Αν κάποιο από τα δύο μέρη της ζύμης προέκυψε αραιό, προσθέτουμε αλεύρι, αν πάλι παραείναι σφιχτό, το «χαλαρώνουμε» προσθέτοντας με φειδώ γάλα. Αδειάζουμε εναλλάξ τις δύο ζύμες στη φόρμα: σε τέσσερις ή και έξι δόσεις για να εξασφαλίσουμε πως μετά το ξεφούρνισμα θα έχουμε τις επιθυμητές, λαχταριστές, σοκολατένιες καμπύλες στο εσωτερικό του.
Ψήνουμε στους 170 ° σε προθερμασμένο φούρνο. Αρχικά ψήνω για 15 λεπτά στο χαμηλότερο σημείο απο κάτω και όταν φουσκωνει ενεργοποιώ και το πάνω του φούρνου. Ψήστε μέχρι να γίνουν και τεσταρουμε με οδοντογλυφίδα .
Πασπαλίστε με Ζάχαρη άχνη μετά το ψήσιμο. Μπορεί να διακοσμηθεί με υγρή σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.

Ηλιόλουστη μέρα με πολλά χαμόγελα σε όλους!

Προηγούμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλο !!!
Επόμενο άρθροΦτιάξτε αυτό το υπέροχο σιρόπι σύκου για να γαρνίρετε τα παγωτά σας.