Κεικ με όλοκληρο πορτοκάλι

Υλικά

αυγά (μέτρια): 4 σε θερμοκρασία δωματίου
κρυσταλλική ζάχαρη: 160 γρ
σπορέλαιο: 150 γρ
πορτοκάλια: 450 gr (2 μέτρια), ακατέργαστα
00 αλεύρι: 300 γρ
μπεικιν παουντερ: 16 γρ
1-2 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή τα σποράκια από 1 μπαστουνάκι βανίλιας
ζάχαρη άχνη: για γεύση

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά και μετά ρίχνουμε το λάδι.
Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε με τη φλούδα στο multi.
Αν το πορτοκάλι δεν είναι βιολογικό, καθαρίζουμε τη φλούδα
Τα βάζουμε όλα στο μίξερ και ανακατεύουμε.
Συνδυάστε το μείγμα των αυγών με τα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει πηχτή και ομοιογενής η ζύμη και μετά τη ρίχνουμε σε ταψί διαμέτρου 23 εκ. λαδωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C για 60 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τέλος προσθέτουμε ένα ωραίο το πασπάλισμα με ζάχαρη άχνη σε όλη την επιφάνεια!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μαρμελάδα και Ιταλική Μαρέγκα…Ιδανικό για παρέα και τον απογευματινό καφέ ❤️
Επόμενο άρθροΓεμιστό ψητό χοιρινό με δαμάσκηνα και κρεμμύδια