Κεμπάπ κρασιού με ρύζι

Υλικά

Μοσχαρίσιο κρέας περίπου 700 γρ
200 ml Κόκκινο Κρασί
2 κρεμμύδια (αυτή τη φορά πρόσθεσα μερικά κλωναράκια πράσο)
1-2 Σκελίδες Σκόρδο
2 καρότα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (για να πήξει η σάλτσα στο τέλος)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και λίγο λάδι
Πιπέρι
Πάπρικα
2 Φύλλα Δάφνης
Αλάτι

για το ρυζι
1 κουταλάκι του γλυκού ρύζι,
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζωμό κότας και
1 κουταλάκι του γλυκού νερό,
αλάτι,
λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Κόβω το κρέας σε κύβους και το βάζω σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητική επικάλυψη και καπάκι. Άφησα το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά μέχρι να τσιγαριστεί το κρέας και να απορροφήσει τα δικά του υγρά (περίπου 20 λεπτά). Με αυτόν τον τρόπο το μοσχαράκι γίνεται πιο μαλακό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο με λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρέας και προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μπαχαρικά. Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο με λίγο νερό και το κρασί. Έκλεισα τη σταγόνα και άφησα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Σέρβιρα με πιλάφι.
Έχω μοιραστεί τη συνταγή για πιλάφι αρκετές φορές:

Για το πιλάφι
Το ρύζι μουλιάζεται σε ζεστό νερό για 30 λεπτά. Στη συνέχεια πλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να είναι καθαρό.
Τηγανίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε ζεστό νερό. Μειώστε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρέψτε με κλειστό καπάκι για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό.
Στη συνέχεια βάζετε χαρτί κουζίνας κάτω από το καπάκι και αφήνετε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι το χαρτί να απορροφήσει την υγρασία.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με σουσάμι
Επόμενο άρθροΓια τους λάτρεις του κινέζικου στο σπίτι