Σφολιατέλλες γεμιστές

Υλικά

για τη ζύμη
500 g αλεύρι 00,
200 g ζάχαρη άχνη,
300 g βούτυρο,
90 g αυγά (2 μέτρια αυγά),
μια πρέζα αλάτι,
1 αυγό για το τρίψιμο

Για τη γέμιση
250 γρ νερό,
75 γρ σιμιγδάλι,
250 γρ ρικότα,
120 γρ κρυσταλλική ζάχαρη,
60 γρ αυγά (1 μέτριο αυγό),
1 βιολογικό λεμόνι,
1 λοβός βανίλιας,
90 γρ καρύδι χοντροτριμμένο ή ζαχαρωτά φρούτα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προετοιμασία σφολιάτας κρούστας
Ξεκινάμε με τη σφολιάτα που δουλεύουμε γρήγορα ανακατεύοντας το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, τα αυγά, μια πρέζα
αλάτι. Τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Πάμε στη γέμιση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύουμε με το σύρμα, μαγειρεύουμε στο μάτι της κουζίνας, ανακατεύουμε πάντα για περίπου 4 λεπτά, πρέπει να απορροφηθεί όλο το νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ανθότυρο, δουλεύουμε με το μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αυγό, τους σπόρους βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού. Δουλεύουμε τα πάντα και παίρνουμε μια λεία κρέμα, προσθέτουμε το καρύδι ή τα ζαχαρωτα φρούτα, ανακατεύουμε ξανά.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε μεγάλα κομμάτια μέγεθος καρυδιού, παίρνουμε σχεδόν 20.
Τα απλώνουμε σε δίσκους πάχους 1,5 εκ.. Σε κάθε δίσκο τοποθετούμε μια ωραία κουταλιά γέμιση και σκεπάζουμε με έναν άλλο δίσκο ζύμης.
Σφραγίζουμε τις άκρες και με τη βοήθεια ενός κουπάτ ζαχαροπλαστικής αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει.
Σκεπάζουμε τις σφολιατέλλες με πλαστική μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 10 ώρες.
Αλείφουμε το κουλουράκι με χτυπημένο αυγό και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά.


Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρουμε συμπληρώνοντας με τη ζάχαρη άχνη.

Προηγούμενο άρθροΕίναι τόσο νόστιμο που το μαγειρεύω συχνά❗ Απίστευτη Συνταγή με κοτόπουλο και πατάτα!
Επόμενο άρθροΤούρτα Αμυγδάλου η Αυθεντική