Κεφτέδες θεϊκοί!

Πρώτη φορά έφτιαξα Κεφτέδες και έγιναν θεϊκοί! Όπως ακριβώς τους θυμάμαι

Συστατικά

• 250γρ χοιρινός κιμάς
• 250 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
• 2 χούφτες μαϊντανό, χοντροκομμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο χοντροκομμένο
• 2 κουταλιές της σούπας αλάτι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα
• Πάπρικα (λίγο πασπαλίζουμε)
• Ρίγανη (λίγο πασπαλίζουμε)
• ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πιπέρι
• 2 μεγάλα αυγά
• 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
• 4 μεγάλες πατάτες, τριμμένες, στυμμένες τα περιττά υγρά
• φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Μέθοδος

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι για το τηγάνισμα)
Βήμα 2
Ανακατεύουμε το μείγμα των κεφτεδών με τα χέρια μας για 5 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί και ότι δεν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια από πατάτες ή κρέας κολλημένα μεταξύ τους.
Βήμα 3
Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μικρά μπαλάκια.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό τηγάνι όπως έκανα εγώ. Προσθέστε σιγά σιγά τους κεφτέδες έναν έναν με ιδιαίτερη προσοχή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα τηγανίζουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Όταν τηγανιστούν, αφαιρούμε από το λάδι με μια σπάτουλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Αυτό γίνεται για να στραγγίξετε τυχόν υπερβολικό λάδι. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα.

Καλή Απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΔιαφορετικό και νόστιμο κολοκυθόψωμο
Επόμενο άρθροΥπέροχο κορμός που κάνει θραύση τα γιορτινά στα τραπέζια (Vid)