Κεφτέδες λαχανικών με πατατοκεφτέδες

Υλικά

Για τον πουρέ:
5 πατάτες
50 γραμμάρια τυριού τσένταρ
3 κουταλιές γάλα 30 ml
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 γραμμάρια, μαύρο πιπέρι
30g βούτυρο

Για τους κεφτέδες:
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
2 αυγά
150 γραμμάρια λάχανο
3 κουταλιές φυτικό λάδι 30 ml
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 8 γραμμάρια
3 κουταλιές αλεύρι 60 γραμμάρια
μαύρο πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, θυμάρι

για τη σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ 60 γραμμάρια
1,5 φλιτζάνι νερό 300 ml

200 γραμμάρια τυριού τσένταρ

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε μικρά κυδωνάτα κομμάτια και τις βράζουμε.
Σ ένα μπολ ψιλοκόβουμε το λάχανο τρίβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και προσθέτουμε τ αυγά, το αλεύρι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο, το θυμάρι.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
Λαδώνουμε ένα ταψί πλάθουμε τους κεφτέδες μας και τους τοποθετούμε μέσα.

Στη συνέχεια με τα δάχτυλα μας τους πιέζουμε ώστε να πλατύνουν.


Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες μας σ ένα μπολ προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο η μ ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το τσένταρ. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά και πλάθουμε μπαλίτσες.

 


Σ ένα μπολ βάζουμε τον πελτέ ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Μόλις ψηθούν οι κεφτέδες μας τους βγάζουμε απ το φούρνο και βάζουμε τις μπάλες της πατάτας σε κάθε έναν από πάνω.


Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Βαζουμε σε κάθε ένα κεφτέ από πάνω αρκετό τυρί τσένταρ.


Ξαναψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Τέτοιους κεφτέδες δεν έχετε ξαναφάει!!!!!!!!!!!!
Δοκιμάστε τους!!!!!!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Προηγούμενο άρθροΤσουρέκια με Αξεπέραστη Γεύση και Πλούσια Υφή: Πώς να τα Πλέξετε σαν Ζαχαροπλάστης
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο με τυριά και κρεμμύδι