Κεφτέδες με κόκκινες φακές

Υλικά

1 κουπα Κόκκινες Φακές
1 κουπα μικρό πλιγούρι για κεφτεδάκια
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτα
Πιπέρι
Κύμινο
αλάτι
1-2 ισοπαλίες Μαϊντανός
Φρέσκο ​​κρεμμύδι (δεν είχα)
Πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Οι φακές πλένονται και βράζονται σε 3 κουπες νερό. Αφού μαλακώσει καλά, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε πλιγούρι, ανακατεύουμε και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει τα υγρά και να φουσκώσει. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και προσθέτουμε τον πελτέ
ντομάτας. Στη συνέχεια περιχύνουμε τις φακές, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Παραδοσιακά πλάθονται με το στύψιμο στο χέρι, αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε σε ότι σχήματα θέλετε Τρώγονται τυλιγμένα σε μαρούλι και στυμμένο λεμόνι.


Είχα υποψίες ότι ο μικρός δεν θα ήθελε να τα δοκιμάσει, οπότε αποφάσισα να του ετοιμάσω ξεχωριστούς κεφτέδες.

Επειδή είναι λάτρης των κεφτεδών, ξεχώρισα λίγο από το μείγμα και πρόσθεσα άλλο τόσο κιμά. Ανακάτεψα καλά και το έβαλα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα έπλασα τα κεφτεδάκια

και τα έψησα σε φούρνο περιχυμένο με λίγο ελαιόλαδο. Έγινα πολύ νόστιμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΔίπλες Παραδοσιακές…δείτε ποια είναι τα μυστικά τους από ένα Chef
Επόμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με ρύζι, κιμά και σταφίδες