Κεφτέδες με πατάτες και μελιτζάνες στο φούρνο

Υλικά

1 1/2 κιλό πατάτες
2 Μελιτζάνες (450 γρ)
1 κρεμμύδι μεγαλο
2 σκελίδες σκόρδο
αλατι πιπερι
ριγανη
βεγκετα παπρικα
ζαχαριτσα
πελτε
λάδι μπόλικο
παπρικα

κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
4 κουταλιές φρυγανιά
4 φέτες ψωμί τριμμένο
αλατι πιπερι
ριγανη
δυόσμο μαϊντανό
2 αυγά
1 κρεμμύδι
λαδι
σκόρδο
1 ώριμη ντοματα

Εκτέλεση

Κόβω τις πατάτες σε ροδέλες στα πλάγια και τις μελιτζάνες, επίσης το κρεμμύδι το σκόρδο αλατι πιπερι ριγανι βεγκετα παπρικα ζαχαριτσα πελτε λάδι μπόλικο παπρικα ανακατεύω καλά και στον φούρνο χωρίς νερό μολις αρχίσει το φαγητό να παίρνει χρώμα βαζω μέσα 1 μπρίκι μεγαλο χλιαρό νερο και στον φούρνο

Για τα μπιφτέκια

Αναμειγνυω τον κιμά με την φρυγανιά τις φέτες ψωμί τριμμένο, αλατι, πιπερι, ριγανη, δυόσμο μαϊντανό τ αυγά τριμμενο κρεμμύδι λαδάκι σκόρδο και μια ώριμη ντοματα τριμμενη στον ρεντε ζυμώνω καλά σκεπάζω και στο ψυγείο για 1 ώρα πλάθω και προτηγανιζω κατόπιν στον φούρνο μέχρι να πάρουν αυτό το υπέροχο χρώμα

Η Συνταγή είναι της Λένα Αντωνίου

Προηγούμενο άρθροΤο Παστίτσιο της Μαμάς
Επόμενο άρθροΑφράτα αλμυρά κρουασανάκια