Κεφτέδες Μπακαλιάρου

Η Συνταγή είναι της CHEF Diane Kochilas

Συστατικά

1 κιλό φιλέτο αλατισμένου μπακαλιάρου
1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο ελαφρά
¾ έως 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες

Βυθίστε τον μπακαλιάρο σε άφθονο κρύο νερό για 2 ημέρες, αλλάζοντας το νερό κάθε λίγες ώρες.
Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, τοποθετήστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σιγοβράστε.
Μαγειρέψτε τον μπακαλιάρο για 7 λεπτά, για να μαλακώσει. Στραγγίστε, κρυώστε και τεμαχίστε, αφαιρώντας τυχόν οστά που μπορεί να είναι ακόμη ενσωματωμένα στα φιλέτα.
Συνδυάστε τον τεμαχισμένο μπακαλιαρο, μαϊντανό, κρεμμύδι και αυγό. Ανακατέψτε μαζί ¾ φλιτζάνι αλεύρι και τη μαγειρική σόδα και προσθέστε το αργά στο μείγμα μπακαλιαρο, ζυμώνοντας, μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης μάζα, αρκετά πυκνή για να συγκρατήσει το σχήμα όταν πάρετε λίγο στο χέρι σας και το σχηματίσετε σε μια μπάλα ή μπιφτέκι.

Προσθέστε περισσότερο αλεύρι εάν χρειάζεται. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι. Πάρτε μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά και διαμορφώστε το μείγμα μπακαλιαρου σε
μπιφτέκια. Αφήστε τα στην άκρη σε δίσκο με χαρτι ψησίματος και βάλτε ψυγείο για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε 5 cm λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Δοκιμάστε τη θερμοκρασία του λαδιού ρίχνοντας ένα μικρό κομμάτι ψωμί σε αυτό, το οποίο θα πρέπει να τραγανιστεί και να γίνει χρυσό σε λίγα δευτερόλεπτα.
Τοποθετήστε απαλά τα μπιφτέκια, ένα κάθε φορά έως ότου το τηγάνι είναι σχεδόν γεμάτο, στο τηγάνι χρησιμοποιώντας λαβίδες κουζίνας ή σπάτουλα. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν στη μία πλευρά και μετά μετατρέψτε σε καφέ στην άλλη. Αφαιρέστε και στραγγίστε σε χαρτοπετσέτες και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες κροκέτες.

Σερβίρετε ζεστό, με τα Σκορδάλια και τη Ρετσίνα!

Πηγη

Προηγούμενο άρθροΣκεπαστή Πάστα Φλώρα
Επόμενο άρθροΣπλήνα λαδορίγανη: Το πιάτο που έφερε τα πάνω-κάτω