Κεφτεδάκια αναμεικτα με σάλτσα γιαουρτιού

1- Σερβίρετε ως ορεκτικό
2- Φτιάξτε σάντουιτς σε μισό ψωμί πίτα με τη σάλτσα, το κουκουνάρι και μερικά χόρτα
3- Φτιάχνουμε ρύζι πιλάφι και σερβίρουμε με κεφτεδάκια, περιχύνουμε με σάλτσα θερμοκρασίας δωματίου και γαρνίρουμε με φρυγανισμένο κουκουνάρι για μεσημεριανό ή βραδινό.

Συστατικά:

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό αρνί κιμά
1 αυγό, χτυπημένο
1/2 φλιτζάνι φρέσκια ψίχα ψωμιού (αλέστε στον μίνι μπλεντερ σας αν έχετε ψωμί μπαγιατικο
ή χρησιμοποιήστε έτοιμη ψίχα)
1/2 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί ψιλοτριμμένο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα)
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο (ή κανέλα)
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
κουκουνάρι για γαρνιτούρα (Ψητά)

Σάλτσα γιαουρτιού
2 κούπες γιαούρτι
1/4 φλιτζανιού ταχίνι (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο, μαϊντανό, δυόσμο ή συνδυασμός, ψιλοκομμένος
Χυμό από 1 λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Αλάτι για γεύση

Φούρνος στους 180 βαθμούς

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες:
Βάλτε τα πάντα εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ. Βεβαιωθείτε ότι το αυγό σας είναι προχτυπημένο.
Με όσο το δυνατόν λιγότερους χειρισμούς, συνδυάστε όλα τα υλικά μαζί. Όσο λιγότερο δουλέψετε το μείγμα τόσο πιο τρυφερά θα είναι τα κεφτεδάκια σας.
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Εάν θέλετε να κάνετε τα κεφτεδάκια εκ των προτέρων, μπορείτε, απλώς καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε.
Ζεσταίνουμε μια-δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τα κεφτεδάκια, σε δόσεις, για αρκετά λεπτά, γυρίζοντάς τα μία ή δύο φορές στο τηγάνι.

Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί και ψήνετε για περίπου 10 με 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των κεφτεδών σας, μου αρέσει να χρησιμοποιώ το θερμόμετρο μαγειρέματος για να ελέγξω ένα.
θα πρέπει να είναι περίπου 160 βαθμούς. Θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται λίγο αφού βγουν.
Για τη σάλτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αραιώνουμε με λίγο γάλα αν φαίνεται πολύ πηχτή. Αυτό μπορεί να γίνει εκ των προτέρων.
Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα και λίγα κουκουνάρια για γαρνίρισμα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ:Armenian & International Cuisines and More

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς Τυλιχτός
Επόμενο άρθροΚαθαρίστε τα τζάμια με αυτό και θα τα ξεχάσετε για έναν ολόκληρο χρόνο