Κεφτεδάκια κοτόπουλου με δυόσμο σε λευκό κρασί

Συστατικά:

500 γρ στήθος κοτόπουλου κιμά
2 αυγα
100 γρ τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
30 γρ δυόσμο
λίγο σκόρδο
1 κσ βούτυρο
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
νερό για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου, τα αυγά, την παρμεζάνα, τον μισό δυόσμο ψιλοκομμένο, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά και στη συνέχεια σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, αφήνουμε το σκόρδο να δώσει αρωμα και μετά το βγαζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, το υπόλοιπο μέρος του δυόσμου και μετά τα κεφτεδάκια,

μόλις πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, αραιώνουμε το λευκό κρασί με μισό ποτήρι νερό, και το προσθέτουμε στους κεφτέδες στο τηγάνι και σκεπάζουμε με ένα καπάκι, να εξατμιστεί το κρασι και να αρχίσει να σχηματίζεται κρέμα.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Προηγούμενο άρθροΗ Πίτα της Μαμάς
Επόμενο άρθροΠολύ νόστιμα κουλουράκια μπανάνας…χωρίς αυγά (Νηστίσιμα)