Κεφτεδάκια με αρακά και πένες

Υλικά για 4 άτομα

Για τη σάλτσα ντομάτας

1/2 μικρό κρεμμύδι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 κ.σ
Τοματοπολτός 500-600 ml

Για Κεφτεδάκια
Κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός) γρ 200
τυρί τριμμένο 60 γρ
1/2 ποτήρι γάλα
μπαγιάτικο ψωμί g 60
Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κουτ
Αλάτι 1/2 κουτ
Αυγά 1

Για τα μπιζέλια
1/2 μικρό χρυσό κρεμμύδι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 κ.σ
αρακάς γρ 200

Παρασκευή

Πρώτα από όλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας.
Ροδίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες στο λάδι. Μετά προσθέτουμε τη σάλτσα και μια πρέζα αλάτι. Στη συνέχεια μαγειρέψτε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Ετοιμάστε επίσης τον αρακά.
Ροδίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες σε καυτό λάδι και μετά προσθέτουμε τον αρακά. Μαγειρέψτε τα για λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το νερό σιγά σιγά και μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε για 25/30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: όχι μόνο πρέπει να ψηθούν τα μπιζέλια, αλλά πρέπει να μείνει λίγη σάλτσα.

Στη συνέχεια ετοιμάστε τα κεφτεδάκια
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: πρέπει να ετοιμάσετε τα κεφτεδάκια όσο πιο μικρά γίνεται.

Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε άφθονο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Καθώς τηγανίζετε τα κεφτεδάκια τα βάζετε κατευθείαν στη σάλτσα ντομάτας που έχετε ετοιμάσει για να αρωματιστεί καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τον βρασμένο αρακά στη σάλτσα (μαζί με τη σάλτσα που δημιουργήθηκε) και τις βρασμένες πέννες (σύμφωνα με τις οδηγίες τους πακέτου) και μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, καρυκεύουμε με μπόλικη παρμεζάνα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤα αγαπημένα μου Χριστουγενιάτικα μπισκότα βουτύρου!
Επόμενο άρθροKολοκυθόπιτα με χειροποίητο τραγανό φύλλο