Κεφτεδάκια με γλυκόξινη σάλτσα και πουρέ 

Υλικά

1 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι η 2 μέτρια
1 αυγό
70 γ.ρ παρμεζάνα
70 γ.ρ φρυγανιά
2 καρότα τριμμένα από την λεπτή πλευρά του τρίφτη
αλάτι πιπέρι
λίγο λάδι
λίγο ξύδι

Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι
2 πιπεργες Φλωρίνης
2 πιπεργες πράσινες
2 καρότα
3 κ.σ καστανη ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών
120 ml μηλοξυδο
300 ml νερό
3 κ.σ κέτσαπ
αλάτι πιπέρι ε
1 κ.σ αλεύρι

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια
Σ ενα μπολ ριχνω το κιμά, ψιλοκομμένο κρεμμυδι, αυγό, παρμεζάνα και φρυγανιά
Επίσης τα καρότα τριμμένα από την λεπτή πλευρά του τρίφτη αλάτι πιπέρι στο αλάτι πρέπει να προσέξουμε γιατί έχει την παρμεζάνα που είναι αλμυρή λίγο λάδι και λίγο ξύδι και ζυμώνουμε

Για τη σάλτσα

Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στην άκρη
Κόβουμε τα λαχανικά σε Ζουλιέν σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι τσιγαριζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γιαλισει ρίχνουμε τα λαχανικά για να γυαλίσουν και μετα ρίχνουμε τη ζάχαρη τα φέρνουμε μερικές βόλτες και τα σβήνουμε με το ξύδι.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά όχι να λιώσουν όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το αλεύρι που το διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό
Τα σερβίρουμε με πουρέ ή και με ρύζι

Καλή Επιτυχία

H Συνταγή είναι της κας Χρυσούλα Παπανικολάου 

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό Κέικ γεμιστό με καρύδια…σαν μπακλαβάς
Επόμενο άρθροΑφράτα μπιφτέκια γαλοπούλας.