Κεφτεδάκια με ζυμαρικά ολικής άλεσης και κόκκινη σάλτσα

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Υλικά

1 συσκευασία κατεψυγμένα κεφτεδακια 500γρ Υφαντής
1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας με βασιλικό Barilla
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματακια Κύκνος
1 συσκευασία ζυμαρικά ΜΙΣΚΟ ολικής άλεσης νούμερο 6 η Barilla Spaghetti n.5
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 κουταλάκι του γλυκού μπουκοβο
1 κύβο λαχανικό λιωμένο σε λίγο ζεστό νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεσαία ξερά κρεμμύδια
Λίγο κρασί λευκό η κόκκινο για το σβήσιμο
1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη
1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας βάση των οδηγιών του πακέτου.
Σε ένα βαθύ τηγάνι η σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα:
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε και αυτόν μαζί με το μπουκοβο, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την έτοιμη σάλτσα Barilla μαζί με τα αποφλοιωμένα ντοματακια Κύκνος.

Αφού πάρει μερικές βράσεις προθέτουμε τον κύβο λαχανικών ρίχνουμε το πιπέρι και βλέπουμε αν χρειάζεται αλάτι χαμηλώνουμε την φωτιά θέλουμε να σιγοβράσει μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα περίπου 20 25 λεπτά, 10 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα τα κεφτεδακια να πάρουν από την κόκκινη σάλτσα ταυτόχρονα προσθέτουμε την ρίγανη και τον βασιλικό και όταν τελειώσουμε και σβήσουμε το μάτι τότε ρίχνουμε μέσα το φρέσκο βούτυρο και αφήνουμε την σάλτσα να πάρει την φωτιά της.

Καλή επιτυχία

Περισσότερες Φωτό εδώ

 

 

Προηγούμενο άρθροΦασόλια Φούρνου στο πήλινο
Επόμενο άρθροΣπιτικό γλυκό του κουταλιού Πορτοκάλι της Γιαγιάς