Κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου

Αυτά τα τρυφερά,ελαφριά και νόστιμα Κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου θα εξαφανιστούν μόλις τα σερβίρετε…!

Απαραίτητα υλικά για τη ζύμη

Υλικά (4 – 5 άτομα)
1 κιλό κιμά κοτόπουλου Νιτσιάκος
250 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
350 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένη σε 600ml γάλα πλήρες αγελαδινό
2 κ.σ. χυμό ντομάτας
2 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
75ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1-2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι
3-4 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση.

Ζεσταίνετετο ελαιόλαδο σεένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 6-7 λεπτά,ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα,καιστη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ,προσθέστετον κιμά κοτόπουλου,το σκόρδο, το κρεμμύδι,τον χυμό ντομάτας, την μπαγιάτικη φρυγανιά(αφού τη μουλιάσετεσε ένα μπολ μεγάλα και την γυρίσετε ελαφρώς),τη σάλτσα γλυκού τσίλι,τονχυμό λεμονιού, τη ρίγανη,το αυγό,το ψιλοκομμένο τσίλι,αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλάμε τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν πλήρως όλα ταυλικά.Ανακατέψτεμέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Μεταφέρετε τον κιμά στον κάδο του μίξερ και ζυμώστε σε υψηλήταχύτητα με το εξάρτηματου γάντζου για 4 λεπτά.
Σχηματίστε τον κιμά σε κεφτεδάκια (περίπου30 γρ.το καθένα).Πασπαλίστε τους σε αλεύρικαι τηγανίστε τους σε φριτέζα με ελαιόλαδο που έχει θερμανθεί στους 180°C για 4 λεπτά.
Αφαιρέστετα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αφαιρέστετο περιττό λάδι.
Στη συνέχεια,μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τηγανιτές πατάτες για να ενισχύσετε τη γεύση των κεφτέδων.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας αυτή την συνταγή ακόμη

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με δυόσμο σε λευκό κρασί

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με δυόσμο σε λευκό κρασί

Συστατικά:

500 γρ στήθος κοτόπουλου κιμά
2 αυγα
100 γρ τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
30 γρ δυόσμο
λίγο σκόρδο
1 κσ βούτυρο
αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
νερό για γεύση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου, τα αυγά, την παρμεζάνα, τον μισό δυόσμο ψιλοκομμένο, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά και στη συνέχεια σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, αφήνουμε το σκόρδο να δώσει αρωμα και μετά το βγαζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, το υπόλοιπο μέρος του δυόσμου και μετά τα κεφτεδάκια,

μόλις πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, αραιώνουμε το λευκό κρασί με μισό ποτήρι νερό, και το προσθέτουμε στους κεφτέδες στο τηγάνι και σκεπάζουμε με ένα καπάκι, να εξατμιστεί το κρασι και να αρχίσει να σχηματίζεται κρέμα.
Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

 

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια φούρνου με ζύμη γιαουρτιού
Επόμενο άρθροBραζιλιάνικα σοκολατένια γλυκάκια.