Τα αγαπημένα μου κολοκυθάκια “Σήμερα στα κεφτεδάκια”

Υλικά

4-5 κολοκυθάκια
3 αυγά,
μισό κύβο μαγια (διαλυμένο σε λίγο χλιαρό νερό),
αλάτι,
άνηθο (περισσότερο),
τυρί (προαιρετικά)
αλεύρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τρίφτη της ντομάτας τα κολοκύθια, τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε στραγγιστήρι να βγάλουν ΟΛΑ τα υγρά τους αρκετές ώρες. Τα στύβουμε κατά διαστήματα να φεύγει το νερό τους. Στο τέλος τα στύβουμε λίγα λίγα με το χέρι μας και τα βάζουμε στη λεκανίτσα που θα ζυμώσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά στην λεκανίτσα και τι μείγμα μοιάζει με ένα παχύ μείγμα κέικ. Αφήνουμε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα. Πλάθουμε σε κολοκυθοκεφτέδες το μίγμα μας βουτώντας τα χέρια μας ή κομματάκια του μίγματος σε αλεύρι , γιατί κολλάνε.

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο: Βάζουμε 1 κούπα (αν τους τηγανίσουμε όλους) σε τηγάνι και αφήνουμε να κάψει αλλά όχι να καπνίσει.Τους βάζουμε λίγους λίγους για να μη χαμηλώσει πολύ η θερμοκρασία του λαδιού. Τους αφήνουμε να τηγανιστούν εντελώς από τη μια πλευρά και τους γυρίζουμε μόνο μια φορά κατά προτίμηση. Δηλαδή αφήνουμε να σχηματιστεί μια κρούστα. Όταν τους γυρίσουμε χαμηλώνουμε ελαφρά τη θερμοκρασία για να προλάβουν να ψηθούν και στο εσωτερικό τους. Όταν ετοιμαστούν τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Φτιάξτε μια σάλτσα από ξινό γάλα, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τηγανίστε χωριστά σε λίγο λάδι με πάπρικα.

Καλή Επιτυχία
Ευχαριστώ! 🍷

Προηγούμενο άρθροΑπλή και αφράτη Πίτσα…για ένα γρήγορο φαγητό
Επόμενο άρθροΣυνταγή για σνίτσελ κιμά με Πατάτες Ρουστίκ