Κεφτεδάκια με παρμεζάνα κοκκινιστά

Υλικά

για τους κεφτέδες

1/4-1/2 φλιτζάνι γάλα (62-122 γραμμάρια)
2-3 φέτες ψωμί μπαγιατικο (αφαιρείται η κορα)
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (άπαχο)
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (50 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή για γεύση)
1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Γαια την σάλτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
4 μέτριες πατάτες (μέτριες/μεγάλες σε κύβους)
2 μέτρια καρότα (ψιλοκομμένα)
2 1/4 φλιτζάνια πουρέ ντομάτας (passata) (500 γραμμάρια)
3/4 φλιτζάνι νερό (177 γραμμάρια)

1/4-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1-2 πρεζεσ μαύρο πιπέρι ή νιφάδες καυτερής πιπεριάς
1/2-1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Για τους κεφτέδες
Σε ένα μικρό μπολ μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα για περίπου 5 λεπτά, στη συνέχεια στύβουμε την υγρασία
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το ψωμί με τον κιμά, τα αυγά, την παρμεζάνα και τα μπαχαρικά για να ενωθούν καλά (εγώ χρησιμοποιώ τα καθαρά χέρια μου,
είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνω). Πλάθουμε σε μικρές μπάλες (λίγο μικρότερες από το μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ).
Σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κεφτεδάκια, τα ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε σε καθαρό πιάτο.

για την σάλτσα

Σε μια πλασοτε κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες, τον πουρέ ντομάτας, το νερό και τα μπαχαρικά, ανακατέψτε μαζί, στη συνέχεια προσθέστε τα κεφτεδάκια και
ανακατέψτε απαλά να ενωθούν.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, τοποθετούμε το καπάκι στην κατσαρόλα αλλά δεν την σκεπάζουμε τελείως, συνεχίζουμε το μαγείρεμα
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό πριν σερβίρουμε.

Καλη υγεία να έχετε!

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια!
Επόμενο άρθροΚρεμμυδοντολμάδες μιας Μυτιληνιάς γιαγιάς (Σουγάνια)