Κεφτεδάκια με ρύζι σε σάλτσα γιαουρτιού και φέτας

Είναι τόσο ελαφρύ και τόσο νόστιμο. Με μια νύξη μπαχαρικών τα κεφτεδάκια έχουν τέλεια και φωτεινή υφή από την σάλτσα γιαουρτιού λεμονιού, αυτό είναι ένα γεύμα που δεν θα σας απογοητεύσει!

Υλικά

Κεφτεδάκια 
500g άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο αυγό
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας μπαχάρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 θρυμματισμένα σκελίδες σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι

Για το ρύζι
1 φλιτζάνι ρυζι καρολίνα
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο
Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
½ φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1 φλιτζάνι θρυμματισμένη τυρί φέτα

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το κιμά, το αυγό, μαϊντανό, μέντα, σκόρδο και αλάτι / πιπέρι σε ένα μεσαίο μπολ.
Διαμορφώστε σε 10-12 μπάλες και τοποθετήστε το στο τηγάνι.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και μαγειρευτούν, περίπου 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.
Ανακατέψτε το λάδι, τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μαζί με 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε το γιαούρτι και 1 φλιτζάνι φέτα. Προσθέστε το ρύζι στο μεσαίο μπολ. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με το ρύζι.

ΠΗΓΗAnthea Malialis Greek Recipe Exchange Group 

Προηγούμενο άρθροΩραίο γλυκάκι “βραχάκια”…με καρύδι και σύκο
Επόμενο άρθροΓλυκός και πικάντικος σολομός με μέλι