Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας

Συστατικά :

500 γρ κιμα μοσχαρίσιο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 κγ κύμινο
1/2 κγ μαύρο πιπέρι
1 κγ Θυμάρι
1/2 κγ δυσοσμο
1/2 κγ κόκκινο πιπέρι
1 κγ αλάτι
1 κρεμμύδι
λάδι

Για να φτιάξετε τη σάλτσα:
3 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλουδα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κγ Θυμάρι
1 κγ αλάτι

Τριμμένο τυρί (παρμεζάνα – μοτσαρελα)

Πώς να προετοιμάσεις :

1- Πρώτα, σε ένα κατάλληλο μπολ, προσθέστε τον κιμά, τριμμένη φρυγανιά, κύμινο,
μαύρο πιπέρι, θυμάρι, δυοσμο, παπρικα, αλάτι και στο τέλος προσθέστε ψιλοκομμένα
κρεμμύδια και ζυμώστε καλά τα συστατικά.
2- Καλύπτουμε το μπολ με τεντωμένο χαρτί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο στο
ψυγείο.
3- Μετά από αυτό, διαμορφώνουμε τους κεφτέδες με τα χέρια μας σε μαπαλάκια.
4- Βάλτε τα σε ζεστό λάδι και γυρίστε τα και στις δύο πλευρές να ψηθούν.
5- Στη συνέχεια, μοιράστε τους κεφτέδες στα πήλινα μπολάκια.
6- Για να φτιάξετε τη σάλτσα, βάλτε μια κατσαρόλα πάνω από τη φωτιά
ρίξτε τις ντομάτες και προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο και 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
τηγανίσματος.
7- Στη συνέχεια προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτας, θρυμματισμένο
σκόρδο, θυμάρι, αλάτι και σοτάρετε και αφήστε τα μέχρι να μαλακώσει η ντομάτα.


8- Μετά από αυτό, ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τους κεφτέδες στα μπολάκια.


9- Βάλτε το σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς για 20 λεπτά.
10- Μετά από αυτό, πασπαλίζουμε το τριμμένο τυρί

 

από πάνω και μπαίνουν ξανά στο φούρνο μέχρι να λιωσει το τυρί και να πάρει χρώμα.

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη πετανόστιμη Μελιτζανόπιτα…χωρίς πολλά πολλά
Επόμενο άρθροΠολύ ελαφριά κρέμα σοκολάτας