Κεφτεδάκια με Σάλτσα

Συστατικά
******
Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι τριμμένο χωρίς νερό
1 σκ. σκόρδο τριμμένο
100 γρ. ψωμί
1 αβγό
1 κ.σ. θυμάρι
1/2 ματσάκι δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι γ.ο.χ., για πανάρισμα
500 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Μισό φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα του κεφτέ και χρησιμοποιείται και στην σάλτσα

Τα συστατικά για τη σάλτσα
********
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
3 πιπεριές (κόκκινη – κίτρινη – πρασινη)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
Μια κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο
Μισή κουταλιά της σούπας αλάτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. κύμινο
1 στικ κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το ψωμί ψιλοκομμένο, το αυγό, το θυμάρι και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας. Καλό θα ήταν να βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να δέσουν τα υλικά.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά.
Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια (20 γρ.) και τα περνάμε από το αλεύρι για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
Τηγανίζουμε σε δόσεις για 7-8 λεπτά. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για την σάλτσα

Ρίχνουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και μαγειρεύουμε να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε να πήξει.
Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κύμινο, ριγανη και συνεχίζουμε να ανακατευουμε.
Ρίχνουμε μισο ποτήρι νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 10
λεπτά.

Σερβίρουμε με ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές, φέτα, ρίγανη και ελαιόλαδο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠάστα με Καρύδι
Επόμενο άρθροΠώς να φτιάξετε ένα αφράτο ψωμάκι που θα το λατρέψετε πολύ