Κεφτεδάκια με σάλτσα

Υλικά για 4 άτομα

500 γραμμάρια μοσχάρι (ή μοσχάρι και χοιρινό)
600 γρ πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας τριμμένo τυρι (ή pecorino παρρμεζανα)
2 αυγα
3-4 φέτες ψωμί κομμένο σε φέτες
1/2 ποτήρι γάλα
αλατοπίπερο
σκόνη σκόρδου
σέλινο, καρότο και κρεμμύδι
μαϊντανός, βασιλικός
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Πώς να φτιάξετε κεφτεδάκια με σάλτσα

Βάζουμε το ψωμί (ή την ψίχα) σε ένα πιατάκι να μουλιάσει με μισό ποτήρι γάλα, το στύβουμε και το θρυμματίζουμε μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Το βάζουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά για να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια:
Kιμά, τριμμένη παρμεζάνα, μαϊντανό, αυγό και αλάτι και σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε καλά. Πλάθετε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού (αν θέλετε να τα μεγαλώσετε θυμηθείτε να αυξήσετε το χρόνο ψησίματος αργότερα), φυλάξτε προσωρινά στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα.

Σε τηγάνι με ψηλές άκρες βάζετε 3 κουταλιές λάδι και το μείγμα για το σοτάρισμα (σέλινο, καρότο και κρεμμύδι) κομμένο σε κύβους, ροδίζετε ελαφρά και ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας στο τηγάνι, μαγειρεύετε για 5 λεπτά, εν τω μεταξύ τηγανίζετε τα κεφτεδάκια. Πασπαλίζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας λάδι.

Καθώς τα κεφτεδάκια πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε στη σάλτσα. Ολοκληρώνετε το βράσιμο της σάλτσας με τα κεφτεδάκια για περίπου 25 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Για να γυρίσετε τα κεφτεδάκια κατά το ψήσιμο, απλώς μετακινήστε το τηγανι με κυκλικές κινήσεις. Όταν σωθεί η σάλτσα και ψηθούν τα κεφτεδάκια, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε.
Προσθέστε λίγο βασιλικό ή δεντρολίβανο.

Και εδώ τα κεφτεδάκια σας με σάλτσα είναι έτοιμα, με τη σάλτσα που περίσσεψε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε ζυμαρικά, Τα κεφτεδάκια με σάλτσα μπορείτε επίσης να τα διατηρήσετε για την επόμενη μέρα στο ψυγείο με όλη τη σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤα υπέροχα παξιμαδια φουντουκιού για τον καφέ
Επόμενο άρθροΦονταν με καρύδι και σοκολάτα