Κεφτεδάκια με τυρί σε κόκκινη σάλτσα

Τα κεφτεδάκια αποτελούν μέρος της γαστρονομικής παράδοσης της πατρίδας μας,  φτιαγμένα με μεγάλη προσοχή από τις γιαγιάδες μας.
Πάντα «το ένα οδηγεί στο άλλο», οι κεφτέδες παίρνουν τη μέγιστη ανάδειξη της γεύσης τους χάρη στον συνδυασμό με τη σάλτσα ντομάτας.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μαγειρέψετε, από τη συνοδεία διαφόρων σαλτσων και υλικών μέχρι το τηγάνισμα για να αποκτήσετε ένα ιδανικό δεύτερο πιάτο κρέατος.
Αν συνδυαστούν με σάλτσα, σας επιτρέπουν να αποκτήσετε ένα νόστιμο πιατο που είναι επίσης χρήσιμο για να φτιάξετε ένα νόστιμο πρώτο πιάτο, ικανό να δώσει με την σάλτσα την επιπλέον πινελιά που της επιτρέπει να συνδυάζεται τέλεια με ζυμαρικά και διάφορα άλλα πιάτα.
Η συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη και επιτρέπει σε ακόμα λιγότερο έμπειρους μάγειρες να επιδοθούν στην κουζίνα σε μια πρωτόγνωρη επιτυχία.

Υλικά

300 γρ μοσχαρίσιο κιμά
30 γρ τριμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
τριμμένη φρυγανιά όσο παρει
500 γρ ντομάτες τριμμένες (1 κουτι πουμαρο)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι για γεύση
πιπέρι για γεύση
βασιλικός
1 αυγό

Προετοιμασία συνταγής

Για να ετοιμάσουμε τους κεφτέδες με σάλτσα, παίρνουμε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά τον κιμά με το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, περίπου τρεις κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το σκόρδο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι
και το πιπέρι. Προσπαθήστε να κάνετε μπάλες όσο το δυνατόν πιο στρογγυλές, συμπαγείς και ομοιόμορφους κεφτέδες.

Σε ένα τηγάνι με λάδι τσιγαρίζουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον βασιλικό, προσθέτουμε τους κεφτέδες και τους ψήνουμε, φροντίζοντας να ροδίσουν και να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.
Κοσκινίζουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στους κεφτέδες με αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το το τηγανι, μετά από περίπου 20,30 λεπτά. Όταν “δέσει” η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά τα κεφτεδάκια θα είναι έτοιμα, μαλακά και νόστιμα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤο κέικ της μαμάς: η τέλεια συνταγή με κρεμώδη καρδιά!
Επόμενο άρθροΚέικ με καραμελωμένες μπανάνες, καρύδια και λευκή σοκολάτα.