Κεφτεδάκια με φρέσκες πατάτες

Είμαι αρκετά απασχολημένος αυτές τις μέρες! Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τρώμε καλά! Σερβίρω πιάτα βιαστικά, αλλά εξίσου νόστιμα! Σου δίνω μια ιδέα για ένα εύκολο πιάτο, βάλε στο φούρνο και τελείωσες!

Υλικά

600 γρ. μοσχαρίσιος κιμά ,
400 γρ, κιμά χοιρινός,
5-6 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον ,
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα,
1 κουταλιά οξύμελο,
2-3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
6-7 μικρά ντοματίνια ψιλοκομμένα,
1- 2 αυγά ,
100 γρ, ρεγγάτο τριμμένο ,
100 ml λευκό ξηρό κρασί, (ένα κρασί καλής ποιότητας… εγώ χρησιμοποιώ μοσχοφίλερο)
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τους δυο κιμάδες, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το οξύμελο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι ,το σκόρδο, την πιπεριά, τα ντοματίνια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά . Τα αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΣΗ ΩΡΑ

Στη συνέχεια βγάζουμε το μπολ με το μείγμα των δύο κιμάδων από το ψυγείο.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τις φέτες το μπαγιάτικο ψωμί και ρίχνουμε πάνω τους το κρασί..
Τις στύβουμε πολύ καλά και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τους κιμάδες. Ρίχνουμε και το κρασί που έμεινε στο μπολ.

Προσθέτουμε το τριμμένο ρεγγάτο, το μπέικον τα αυγά ,τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μια κουταλιά ελαιόλαδο και ζυμώνουμε πολύ καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Στρώνουμε λαδόκολα ή αντικολλητικό χαρτί σε ένα στρογγυλο ταψι και λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους τοποθετούμε στο ταψί γυρω γυρω
Καθαρίζουμε 3- 4 μέτριες πατάτες τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες .
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο , προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη
Βάζουμε τις πατάτες στη μέση. Ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο, περίπου 40 λεπτά.

Καλη Απόλαυση! 💛🌿

Προηγούμενο άρθροΟταν αυτή η πίτα είναι στο τραπέζι, το κυρίως πιάτο παραμένει άθικτο!
Επόμενο άρθροΠαγωτό cheesecake σε μπολ.