Υλικά

Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ χυλοπίτες

Για τα κεφτεδάκια:
½ κιλό κιμά ανάμικτο (μοσχάρι – χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες και στραγγισμένες καλά
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. σόδα του φαγητού σε σκόνη
Λίγο ξύδι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 μελιτζάνα φλάσκα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
2 κουτιά ντομάτα κονκασέ ή 1 κιλό φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 κύβο λαχανικών
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κέτσαπ
1/2 φλτζ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
 
Πως το κάνουμε:
Βράζουμε τις χυλοπίτες, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας και τη σόδα του φαγητού και σβήνοντας τη με λίγο ξύδι.
Πλάθουμε το κιμά σε μικρά κεφτεδάκια σαν μπαλίτσες.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια ελαφρώς αλευρωμένα μέχρι να χρυσίσουν και όχι να ροδοψηθούν.
Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε πολύ καλά με το λάδι τους κύβους της μελιτζάνας, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Αφού μαραθούν καλά, ρίχνουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει.
5 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε και τα κεφτεδάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα με τα κεφτεδάκια και τη μελιτζάνα και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. 

Τη συνταγή μας την έστειλε ο/η: Λίνα, από: Θεσσαλονίκη

http://www.tsoukali.gr

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με σοκολάτα και πορτοκάλι
Επόμενο άρθροTo Προφιτερόλ του Βούδα