Δείτε Επισης: Κεφτεδάκια με πατάτα…Πεντανόστιμα | Κολοκυθοκεφτέδες καλοκαιρινοί

Η Συνταγή είναι από τον Grandpa Tassos

Κεφτεδάκια ροδίτικα

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια:
250 γρ κιμά μοσχαρίσιο
250 γρ κιμά χοιρινό
3 κρεμμύδια στον τρίφτη και καλά στυμμένο
½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
2 μικρές ντομάτες ψιλοκομμένες και στυμμένες λίγο
10 γρ αλάτι (2 κ.γ.)
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
3 γρ κύμινο (1 κ.γ.) τριμμένο στο γουδί
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την Σάλτσα:
1 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένη
μισή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τους κιμάδες στο μπολ και υπόλοιπα ζαρζαβατικά, μυρωδικά και ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτετε του κιμά και βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να ενσωματωθούν οι μυρωδιές, το καλύτερο είναι όλη νύχτα.

Για την σάλτσα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι , πιπέρι , ρίγανη και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο παίρνουμε μία μικρή ποσότητα του κιμά και πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας.

Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά με το λάδι να κάψει ελαφρά και ξεκινάμε να τα τηγανίζουμε σε παρτίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφού τελειώσουμε τα κεφτεδάκια βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά με νέο λάδι και σοτάρουμε την πιπεριά με το σκόρδο και ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα και την αφήνουμε να “πιει” τα υγρά της. Βάλτε 2 ουζάκια και καλή απόλαυση

Σημειώση: Τα υλικά της Σάλτσας τα αυξομειώνετε ανάλογα πόσα κεφτεδάκια θα φτιάξετε. Συνταγή έγινε για 8 κεφτεδάκια

Δείτε Επισης: Κεφτεδάκια με πατάτα…Πεντανόστιμα | Κολοκυθοκεφτέδες καλοκαιρινοί

Δείτε Το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα Σκεπαστή
Επόμενο άρθροΥπέροχο Γλυκό Ψυγείου πολύ κρεμώδες