Συστατικά

2 κούπες τριμμένο μπαγιάτικο λευκό ψωμί
1/2 κούπα τριμμένο τυρί φέτα
1/3 κούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ​​μέντα, και λίγο για γαρνίρισμα
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
900 gr μοσχαρίσιο κιμά (80% άπαχο)
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
800 γρ ντομάτες τριμμένες
1 κούπα ζωμό βοδινού ή νερό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης
2 φύλλα δάφνης
1 1/2 κούπα τριμμένο τυρί Μοτσαρέλα
 
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 ° C. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το ψωμί σε κρύο νερό για 20 λεπτά. Βγάλτε το αφού το στειψετ να φύγει η υπερβολική ποσότητα νερού από το ψωμί.
Στο μπολ με το μουσκεμένο ψωμί, προσθέστε φέτα, μέντα, σκόρδο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι, και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Προσθέστε το κιμά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά και πλάστε σε δώδεκα κεφτεδάκια.
Σε ενα μεγάλο τηγάνι , βάλτε λάδι και ζεστάνετε σε μεσαία φωτιά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια μαγειρέψτε 10 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές.
Βγάλτε τα σε ένα πιάτο. Χύστε το περιττό λίπος από το τηγάνι, αφήνοντας μία λεπτή επικάλυψη. Ξύστε τα καφέ υπολείμματα από το τηγάνι και μειώστε τη φωτιά . Στο τηγάνι, προσθέστε κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτετε ντομάτες, ζωμό ή νερό, ρίγανη, δάφνη και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατεύοντας για να τα συνδυάσετε.
Ανεβάστε την θερμοκρασία και περιμένετε να βράσει καλά . Μειώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Μαγειρέψτε 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθούν ελαφρά τα υγρά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέστε κεφτεδάκια στην σάλτσα ντομάτας. Από πάνω ρίξτε το τυρί μοτσαρέλα. Μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε 20 λεπτά.
Γυρίστε το φούρνο στο γκριλ. Ψήνουμε 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί.
Γαρνίρετε με μέντα.

ΠΗΓΗ: goodhousekeeping.com

Προηγούμενο άρθροΚέικ με μία υγρή Υφή
Επόμενο άρθροΡοδέλες με μουστάρδα και προσούτο…πανεύκολο και θα αρέσει