Κεφτεδάκια φούρνου

Ομολογώ, δεν είμαι καθόλου λάτρης των κεφτέδων. Ωστόσο, αυτή η συνταγή είναι το κάτι εντελώς άλλο – βγήκαν απίστευτα νόστιμοι και ζουμερά κεφτεδάκια φούρνου, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Και μην αφήσετερ κανένα από τα μπαχαρικά – η γεύση είναι πραγματικά υπέροχη!

Τα απαραίτητα προϊόντα:

600 γρ μείγμα κιμά
1 κρεμμύδι
1-2 φέτες ψωμί / 1 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά/
1 αυγό
1-2 κουτ. μαϊντανός
1 πρέζα κόλιανδρο
1 πρέζα τζίντζερ
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Για τη σάλτσα:
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε το κρεμμύδι. Ρίξτε παγωμένο νερό σε ένα μπολ και βάλτε για λίγο τις φέτες μέσα. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
Σε μεγαλύτερο δοχείο βάζουμε το κρεμμύδι, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος, πλάθουμε τα κεφτεδάκια /πήρα 12 κομμάτια/.

Ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας και το λάδι σε ένα μπολ. Βουτάμε κάθε ένα από τα κεφτεδάκια σε αυτό το μείγμα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάδες με σάλτσα ντομάτας…δεν θα τους ξαβαφτιλάξετε αλλιώς
Επόμενο άρθροΦοντανάκια τύπου Raffaello με 3 μόνο υλικά