Κεφτεδάκια Φούρνου Κοκκινιστά με κόκκινη σάλτσα και τυρί

Υλικά

2-3 πατατες
200 γρ κίτρινο τυρί

για τα κεφτεδακια 5 μερίδες

1 κιλό χοιρινό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ασπράδι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
2-3 φυλλαράκια δυόσμο
1 κουταλιά λεμόνι
1 κουταλιά γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά ελαιόλαδο ρίγανη

Εκτέλεση

Tρίβετε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο. Aφαιρείτε από το ψωμί την κόρα και το μουλιάζετε σε νερό για 2-3 λεπτά. Tο πιέζετε με το χέρι να στραγγίσουν τα νερά και το τρίβετε σε ψίχουλα.
Σε βαθύ μπολ αναμειγνύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, το μαϊντανό, το δυόσμο, το λεμόνι, το γάλα, τη ρίγανη και το ασπράδι. Zυμώνετε πολύ καλά τα υλικά και τα πλάθετε μικρά, κεφτεδάκια.
Tα βάζετε στο φούρνο με 1 φλιτζάνι νερό, στους 220 βαθμούς, και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά σε λαδωμένο ταψί.

Έκοψα τις πατάτες σε φέτες και τις έβρασα για 5-10 λεπτά και μετά τις έπλυνα καλά με κρύο νερό (δεν ρίσκαρα να μείνουν ωμές στο ψήσιμο).
Μετά τα έβγαλα τα κεφτεδάκια από το φούρνο και στρώνω γύρω τους τις πατάτες αλατισμένες

και περιχυμένες με μια αυτοσχέδια σάλτσα σπιτική ντομάτας . Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να κοκκινίσει από πάνω. Μετά αποφάσισα να προσθέσω λίγο κίτρινο τυρί και να ψήσω για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να λιώσει.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚυπριακά μυζηθροπιτάκια
Επόμενο άρθροΗ διάσημη πάστα Boema