Κεφτεδάκια φούρνου με ντομάτα και κρέμα γάλακτος!

Μια νόστιμη συνταγη, που φτιάχνεται γρήγορα και έχει γεύση που θυμίζει μουσακά.

Υλικά

250 γρ. κιμά σπάλα μοσχαρίσια 1 φορά κομμένος
1 κριθαροκουλούρες ή 100 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 & 1/2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο αυγό
1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

3 πατάτες
7-8 ντοματίνια
200 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ καπνιστό τυρί
1 αυγό
100 γρ νερό
άλατι
πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις κριθαροκουλούρες για μερικά λεπτά σε ένα μπολ με νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά. Κάνουμε μια λακκουβίτσα πιέζοντας τον κιμά προς τα τοιχώματα του σκεύους. Στύβουμε καλά με τα χέρια μας τις κριθαροκουλούρες και τις ρίχνουμε μαζί με τον κιμά. Ψιλοκόβουμε το δυόσμο (μόνο τα φύλλα- χωρίς τα κοτσάνια), το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε και τα τελευταία υλικά στο μείγμα (αυγό, αλάτι και λίγο πιπέρι) και ζυμώνουμε καλά. Όταν γίνει ένα ωραίο ομογενοποιημένο μείγμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε ξανά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο τουλάχιστον μία ωρίτσα
Κόβουμε τις πατάτες όσο πιο λεπτές μπορούμε.

Αλείφουμε με λάδι ένα πυρεξ, βάζουμε τις φέτες πατάτας και από πάνω προσθέτουμε τα κεφτεδάκια,

τα ντοματίνια ανάμεσα στους κεφτέδες.

Βάζουμε στην άκρη 100 ml νερό.
Ανακατεύουμε την κρέμα με το αυγό, και μισο κουταλακι αλάτι και την περιχύνουμε με τις ντομάτες και τα κεφτεδάκια.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μια ώρα. Από πάνω πασπαλίζουμε με ένα μικρό τρίφτη το τυρί και το αφήνουμε να ψηθει για άλλα 1-2 λεπτά. στο ΦΟΥΡΝΟ.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα με μέλι: Υμνος στην ελληνική παράδοση
Επόμενο άρθροΟι διάσημες πίτες με τυρί που τις έφτιαξαν όλοι