Κεφτεδάκια Φούρνου με τζατζίκι

Ο σύζυγος είχε μια δύσκολη μέρα στη δουλειά σήμερα, οπότε του έφτιαξα κεφτέδες στo φούρνο  (βγήκαν υπέροχα), και λίγο τζατζίκι (με άνηθο), όχι όπως μου αρέσει αλλά του αρέσει ο άνηθος στο τζατζίκι του.

Υλικά Κεφτεδών

• 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
• 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• Ελληνικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
• 2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά Panko
• 1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
• 220 gr αρνί κιμά
• 220 gr κιμά χοιρινό
• 2 μεγάλα αυγά
• ¼ φλιτζανιού φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό
• 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​άνηθο
• 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κόλιανδρο
• 1 κουταλιά ρίγανη αποξηραμένη
• 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
• Αλατοπίπερο
• 3 λεμόνια, ξύσμα και χυμό
• Χρησιμοποιήστε και ξύσμα και χυμό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Αλάτι βάζουμε κατά βούληση, αλλά ο κιμάς το ζητάει για να νοστιμίσει.
Ζυμώνουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά. Πρέπει να γίνει πολύ καλή ομογεννοποίηση στο μίγμα. Το ζύμωμα, άλλωστε, αφρατεύει ακόμα περισσότερο τον κιμά.. Όταν είναι να ψήσουμε τα κεφτεδάκια, ανάβουμε τον φούρνο της κουζίνας να προθερμανθεί.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι είναι έτοιμα. Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε κατά τη διάρκεια
του ψησίματος.

Τζατζίκι

Υλικά

* 1 μεγάλο αγγούρι χωρίς κουκούτσια/αγγλικό, χωρίς φλούδα
* 3 φλιτζάνια απλό γιαούρτι πλήρες
* 3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες/τριμμένες (ξεκινήστε με 3), μπορείτε πάντα να τις προσθέσετε αλλά όχι να τις αφαιρέσετε.
* 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
* 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
* ή
* 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Τρίβουμε το αγγούρι και το στραγγίζουμε καλά. Πιέστε όσο το δυνατόν να φύγει περισσότερο νερό. Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι με το αγγούρι σε ένα μπολ. Βάζουμε το αγγούρι σε ένα σουρωτήρι, το βάζουμε πάνω από το μπολ και το αφήνουμε να συνεχίσει να στραγγίζει.
2. Συνδυάστε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το λεμόνι και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Μεταφέρετε το τριμμένο αγγούρι και τον φρέσκο ​​άνηθο στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύετε να ενωθούν.
4. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Σερβίρετε με πίτα ή με το αγαπημένο σας ελληνικό πιάτο.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑφράτα Κριτσίνια ψωμιού
Επόμενο άρθροΥγρό Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι…για όσους θέλουν κάτι νόστιμο και ελαφρύ