Κεφτεδάκια φωλιασμένα σε μελιτζάνα και πνιγμένα σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά

5 μελιτζάνες

Για τα κεφτεδάκια

250 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ή ξερό & ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για την σάλτσα
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές λωρίδες, τις απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολα, ραντίζουμε με ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε στο γκριλ και από τις δυο πλευρές.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.


Για την σάλτσα, σοτάρουμε για λίγο στο λάδι το σκόρδο και το πετάμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 10-15 λεπτά. Αφήνουμε την σάλτσα να κρυώσει λίγο.


Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τυλίγουμε το κάθε ένα σε μια λωρίδα μελιτζάνας.

 

Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψάκι, περιχύνουμε με την σάλτσα

και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα.

Η Διακόσμηση του πιάτου είναι  δημιουργία της Κατερίνας Λιολιου

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓρήγορα κέικ με ζαμπόν και κίτρινο τυρί χωρίς ζύμωμα! Τόσο εύκολο και το λάτρεψαν στο σπίτι!
Επόμενο άρθροΈνα γρήγορο γλυκάκι τύπου ντονατς