Κεφτέδες σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά

80 γρ. ψωμί τοστ
55γρ. κρέμα γάλακτος
2 γρ. πάπρικα καπνιστή
10 γρ. δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
8 γρ. μαϊντανός, καθαρισμένος
1 αυγό
1 γρ. δυόσμος ξερός
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτα-τσίλι

100 γρ. ντομάτα ψητή
1 γρ. δυόσμος καθαρισμένος
5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
30 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. chilli garlic sauce

Εκτέλεση

Για το μείγμα του κιμά και το τηγάνισμα
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, μέχρι αυτό να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κρυώνουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το τοποθετούμε σ’ ένα μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τους κεφτέδες. 
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τους στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σάλτσα ντομάτα-τσίλιΤοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθούν. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο βάζονταν την σάλτσα από κάτω και απο πάνω τους κεφτέδες γαρνιρισμένους με ψιλοκομμένο μαιντανό.
 

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΘρεπτική Σούπα Λαχανικών με αυγολέμονο με γιαούρτι
Επόμενο άρθροΚέικ Κανέλας με ελάχιστες Θερμίδες