Κιμάς με πατάτες και λαχανικά στο φούρνο

Τι θα χρειαστείτε:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 παρτίδα μαϊντανό
2 κρεμμύδια
5-6 πατάτες
4 ντομάτες
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σκονη σκόρδου
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε με το ψιλοκόψιμο μαϊντανού και το τρίψιμο του κρεμμυδιού. Αναμιγωύω τον κιμά με αλάτι πιπέρι τον μαϊντανό που μόλις έκοψα μαζί με το κρεμμύδι που έτριψα
Ζυμώνουμε πολύ καλά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά, ο κιμάς θα είναι το πρώτο στρώμα στο ταψί μαζί με τα λαχανικά που θα μπουν από πάνω και αυτά είναι σε φέτες οι πατάτες, οι ντομάτες το κρεμμύδι και η πιπεριά.

Απλώστε το ελαιόλαδο σε ολόκληρο το ταψί αφού προσθέσω το ελαιόλαδο θα αρχίσω να προσθέτω το κιμά σε όλο το ταψί ομοιόμορφα


Μαρινάρετε σε ένα μπολ τις πατάτες με ελαιόλαδο σκονη σκόρδου ντοπατοπελτέ και πάστα πιπεριάς ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα οι πατάτες


Προσθέτω τα υπόλοιπα λαχανικά ένα κάθε φορά όπως οι (πιπεριές-κρεμμύδια)

στην ίδια μαρινάδα ανακατεύουμε καλά και συνεχίζουμε τη συναρμολόγηση και τέλος απο πάνω στρώνουμε τις ντομάτες


Αλατίζουμε.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχορτο και βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.


Λιγο πριν το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το βάζουμε πίσω στο φούρνο για άλλα τρία έως πέντε στο γκριλ

Ετοιμοοοοοοοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια στο φούρνο με 4 τυριά
Επόμενο άρθροΚέικ πορτοκαλιού με σιρόπι και καρύδα