Μπιφτέκια Γεμιστά 

✅ Γεμιστά μπιφτέκια, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που δεν βαριέσαι ποτέ.
Μια καλή επιλογή για ένα πλούσιο δείπνο ή ένα εορταστικό γεύμα 👍🥰

✅Υλικά:

✅ Για τα μπιφτέκια
– 1 κιλό οποιουδήποτε κιμά
– 2 μέτρια κρεμμύδια
– 1 σκελίδα σκόρδο
– 1 κύβο κνορ μοσχαρίσιο
– 1 αυγό
– 2 χοντρές φέτες ψωμί μουλιασμένο
– Μαϊντανό
– πιπέρι αλάτι
– Ελαιόλαδο
– Χυμό από 2 λεμόνια.

✅ Γέμιση:
– 2 κρεμμύδια
– 4 πατάτες
– 5 αυγά
– 200 γραμμάρια τυρί
– μαγιονέζα
– αλάτι πιπέρι

✅Μαγείρεμα:

Βάζουμε τον κιμα σε λεκανίτσα.
Στο μπλέντερ μέσα βάζουμε τα 2 κρεμμύδια την μία σκελίδα σκόρδο τον μαϊντανό την σκόνη σκόρδου την κνορ και τα πολτοποιούμε.
Τα ρίχνουμε μέσα στον κιμά ρίχνουμε το αυγό το ψωμί αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο και πλάθουμε αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα

Για την Γέμιση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε φυτικό λάδι.
Τρίψτε τις πατάτες σε χοντρό τρίφτη, αλάτι, ανακατέψτε.
Βράζουμε τα αυγά, ψιλοκόβουμε, πιπέρι, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, ανακατεύουμε.
Τρίβουμε το τυρί σε χοντρό τρίφτη.
Παίρνουμε μεγάλη ποσότητα στα χέρια μας από τον κιμά φτιάχνουμε ένα μπιφτέκι (διαμέτρου 10 εκ.)και κανουμε μια μικρη λακουβιτσα στο κεντρο

Τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με φυτικό λάδι ή στρωμένο με λαδόκολλα.
Τοποθετήστε από πάνω μια στρώση τηγανισμένο κρεμμύδι.
Στη συνέχεια μια στρώση βραστά και ψιλοκομμένα αυγά.
Βάλτε τις τριμμένες πατάτες σε μορφή στοίβας στη στρώση των αυγών. Από πάνω βάζουμε μια στρώση τριμμένο τυρί. Και ρίχνουμε μαγιονέζα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30-35 λεπτά.

Καλή όρεξη ❤️

Προηγούμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες αλα ιταλιάνο
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με μαρμελάδα σε ζύμη “Κουραμπιέ” 😋👍