Κεφτέδες με φρέσκα κρεμμυδάκια και σκόρδο στο φούρνο!

Για την παρασκευή νόστιμων κεφτέδων δύο πράγματα είναι σημαντικά – ο ποιοτικός κιμάς και η καλή ανάμειξή του με τα μπαχαρικά. Μην εμπιστεύεστε τον κιμά σε συσκευασία. Ανεξάρτητα από το αν η συσκευασία είναι διαφανής ή όχι, ανεξάρτητα από το τι γράφει στην ετικέτα του. Ο πιο σίγουρος τρόπος για να μάθετε τι ακριβώς καταναλώνετε είναι να επιλέξετε προσωπικά το κρέας στο κρεοπωλείο και να τους ζητήσετε να το αλέσουν μπροστά σας.
Εάν έχετε μηχανή κοπής κρέατος, μπορείτε να την αλέσετε μόνοι σας στο σπίτι.

Υλικα

1 κιλό κιμά (μοσχάρι, χοιρινό ή μείγμα)
1 κρεμμύδι
1 κοτσάνι φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
1 κοτσάνι φρέσκο ​​σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κουτ. κύμινο, λίγο κορκουμά
1/2 κουτ. αλάτι και πιπέρι
για γεύση

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τα ξερά μπαχαρικά και ζυμώνουμε τον κιμά.

Αν έχετε χρόνο σκεπάζετε το μπολ με τον κιμά με αλουμινόχαρτο για φρέσκια φύλαξη και το αφήνετε για 3-4 στο ψυγείο για να πάρει καλύτερη γεύση. Εάν δεν έχετε χρόνο, παραλείψτε αυτό το βήμα.
Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 170-180 βαθμούς, λειτουργία ανεμιστήρα.
Πλάθω τα κεφτεδάκια και τα κυλάμε σε αλεύρι από καλαμποκάλευρο. Προσπαθήστε να τα φτιάξετε περίπου στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ταυτόχρονα.

Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ρηχό ταψί που έχετε στρώσει προηγουμένως με χαρτί ψησίματος. Η αποστολή του χαρτιού ψησίματος είναι να διευκολύνει το πλύσιμο του δίσκου αργότερα.
Ψήνουμε τα κεφτεδάκια στον προθερμασμένο φούρνο. Στο δικό μου ψήνουν για περίπου 15-20 λεπτά.
Τα σερβίρετε με συνοδευτικό της αρεσκείας σας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤρουφάκια καρότου 🥕🥕🥕🥕Νηστίσιμα και χωρίς ζάχαρη
Επόμενο άρθροΠαραλλαγή Keto κριτσίνι