Κιμάς στο φούρνο με αυγό

Συστατικά

3 Αυγά
400 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
500 γρ Κρεμμύδι
Μαύρο πιπέρι
Σάλτσα ντομάτας
Καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε μία κατσαρόλα βάζουμε δυο-τρεις κουταλιές της σούπας λάδι αφήνουμε λίγο να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και σκεπαζουμε την κατσαρόλα αφληνουμε εως ότου μαλακώσει λίγο ανοιγουμε προσθέτουμε πιπέρι μαύρο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για λίγο ακόμη ανακατεύουμε και σκεπάζουμε πάλι έως ότου δούμε ότι το κρεμμύδι έχει καραμελώσει.
Ρίχνουμε τον κιμά και τον σπάμε με μία ξύλινη κουτάλα και ανακατεύουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα και γενικά τον ανακατεύουμε έως ότου αλλάξει χρώμα και γίνει καφέ.

Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και το σκεπάζουμε πάλι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί
και πλέον Ο κιμάς μας να έχει μαλακώσει και να έχει ψηθεί καλά.
Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας πελτέ τον οποίον έχουμε διαλύσει σε λίγο νεράκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μετά προσθέτουμε λίγο νεράκι ανακατεύουμε ενώ σταδιακά ρίχνουμε νερό μέχρι στο τέλος περίπου θα έχουμε ρίξει δύο ποτηρια και αφήνουμε να βράσει.

Δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε ανάλογα σκεπάζουμε με την κατσαρόλα όχι εντελώς κλειστό το καπάκι.
Ρίχνουμε και τη φρυγανιά και πλέον αφήνουμε να σωθεί το νερό και να μείνει με ελάχιστο νερό και με το λάδι του.
Βγάζουμε τον κιμά σε πήλινα μπολάκια ρίχνουμε στη μέση ένα αυγό πιπερώνουμε το αυγό νιφάδες Τσίλι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 13 λεπτά

Συνοδεψτε με τηγανιτές πατάτες, ρύζι, μακαρόνια ή και σκετο με σαλάτα πράσινη 

Είναι πολύ νόστιμο εγώ το έφτιξα και το λάτρεψε όλη η οικογένεια !

Προηγούμενο άρθροΥπέροχος Χαλβάς Λαδιού
Επόμενο άρθροΣπιτικό δίχρωμο παγωτό με 3 υλικά