Κιμά Ρολό γεμιστό με ζαμπόν και μοτσαρέλα

Υλικά:

Aνάμεικτος κιμάς μοσχαρίσιος και χοιρινός
200 γρ Προσούτο ή ζαμπον φουαγκρε σε φέτες
200-250 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
1 αυγό
150 γρ Πεκορίνο ή τριμμένη παρμεζάνα.
αλατοπίπερο;
100 γρ τριμμένη φρυγανιά;

για τις πατάτες
10 πατάτες κομμένες σε φέτες ή κυδωνάτες
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
θυμάρι , ρίγανη ή δενδρολίβανο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στη συνέχεια, ζυμώστε καλά τον κιμά με μια κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό, λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο, 1 αυγό και μια χούφτα τριμμένη φρυγανιά, καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι.
Το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις. Το μείγμα μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακό.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε μεγάλο, βαθύ ταψί. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες και καλύπτουμε ίσα ίσα με ζωμό λαχανικών ή νερό.
Πάνω σε μία λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά φτιάχνοντας ένα τετράγωνο 25Χ30 εκατοστά.
Γεμίστε το κρέας με προσουτο ή ζαμπόν και μοτσαρελα.


Με τη βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε το κρέας πάνω του, μέχρι να γίνει ένα ωραίο ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά και περιχύνουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια του ρολού. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 – 45 λεπτά βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.


Κόβουμε το ρολό σε χοντρές φέτες σε πιατέλα. Αραδιάζουμε δίπλα τις πατάτες και περιχύνουμε ζουμί από το ταψί.

Καλή Απόλαυση

 

Εδώ είναι, κομμένο σε φέτες και σερβίρεται με πατάτες φούρνου…

Καλό, απαλό και πλούσιο, ένα εξαιρετικό δεύτερο πιάτο, περασμένο με άπλετα χρώματα από τα πιτσιρίκια του σπιτιού.

 

Παραμένει απαλό και ζουμερό για τρεις έως τέσσερις ημέρες.

Προηγούμενο άρθροΓλυκάκια Καρύδας
Επόμενο άρθροΦανταστικό Κέικ με πραλίνα φουντουκιού και πορτοκάλι